Ankara’da Bir İtalyan Pizzası: Pizzacı Sedat

İtalyanların en ünlü yiyeceklerinden biri olan pizzayı İtalya’ya gitmeden bulabileceğiniz bir yer keşfettim. Eski adıyla Pizzacı Altan, yeni adıyla Pizzacı Sedat size İtalyan mutfağından müthiş kokusuyla geliyor. Ben ne kadar yeni keşfetmiş olsam da burası bu yazıyı okuyan birçok kişi için bir keşif olmayacaktır meğer çok ünlüymüş.

Biz arkadaşlarımla şans eseri bulduk. Pizzacı Sedat Bahçelievler’de. Kennedy Caddesinde küçük bir dükkan ile işi başlatıp, ODTÜ, Bahçelievler diyerek devam etmişler. Başlarda ismi Pizzacı Altan iken bu fazlalaşan yerlerin işi eskisi gibi yapmaması ve adlarının kirlenmesi sebebiyle Pizzacı Sedat ismini kullanmaya başlamışlar.

İçeri girdiğiniz anda sıcacık bir ortam sizi bekliyor, karşınızda hazırlanmaya başlanmış pizzaların pişmesine şahit oluyorsunuz. Burnunuza gelen güzel kokular ister aç olun ister tok hemen menüye bakma ihtiyacı hissettiriyor size. Bir hayli geniş bir menüsü var. Sebzeli pizzalar, etli pizzalar, peynirli pizzalar ve kapalı pizzalar diye ayırmışlar pizzalarını.

 

 

 

 

 

 

 

 

Beraber gittiğim arkadaşlarımdan biri pizza hamurunun kalınlığını sordu, biraz ince olduğunu söyleyince bununla doymayabileceğimiz hissine kapıldık. Fakat önünüze gelen hamuru ince pizza sizi o kadar doyuruyor ki sonraki öğüne bile karnınız tekrar acıkmıyor. Biz karışık pizzasını ve patlıcanlı pizzasını tattık. Gerçekten harikulade tadı vardı. Sonradan hakkında okuduğum yazıları görünce şans eseri en ünlü pizzasını yediğimi fark ettim. Patlıcanlı pizza yemek isteyen varsa Ankara’da başka adres aramasın çünkü gerçekten tek kelimeyle mü-kem-mel.

 

 

 

 

 

 

 

Ayrıca bu kadar kalori bombası bir şey yiyemem, o kadar uzun süredir yaptığım diyetimi mi bozduracaksın bana diyenleriniz var ise pizzanızı kepekli hamurdan yaptırma şansınız da var, bunun yanında közde yağsız patates de alabilirsiniz.

Mekanın tam ortasında duran çaydanlık ve kahve makineleri dikkatinizden kaçmayacaktır. Biz ilk başta acaba biz mi alıyoruz yoksa onlar mı getiriyor diye bir kafa karışıklığı yaşamıştık. Yemekler bittikten sonra garson gelip çay mı yoksa kahve mi ikram edelim diye soruyor. Bana göre mekanın en güzel yanı o yemek sonrasında yapılan jestler. Çayınız ve kahvenizin tek başına geleceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz hem çikolataların olduğu bir kutu hem de çikolata parçacıklı kurabiyeler de ikram olarak yanında geliyor. Ve itiraf etmeliyim ki her ne kadar bir pizzacı olduğu için pizzalarıyla ünlü olması beklense de o kurabiyelerin yanında pizzalar bile solda sıfır kalıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mekandan kalkarken duvarlardaki gazete haberlerine gözüm kaydı. Pizza dükkanımız birkaç aşığın da evlilik teklifine yuva olmuş. Pizza ile evlilik teklifi haberleri duvarlarda yerini almış.

Patlıcanlı pizzası ve o güzeller güzeli kurabiyeleri için bir daha uğrayacağıma hiç şüphem yok. Siz de İtalya’ya gitmeden İtalyan pizzası yemek isterseniz artık adresi biliyorsunuz…

                                                      Bol pizzalı günler..

Leave a Reply