Nisan ayına giriş yapmamamızla birlikte, alışveriş listelerimizin baş konuklarından biri de elbette güneş gözlükleri. Yaz-kış yanımızdan ayıramadığımız güneş gözlükleri, özellikle yazın en çok kullandığımız aksesuarlarımız arasında ilk sırada olabilir. Gelişen moda endüstrisinden güneş gözlükleri de son yıllarda nasibini almış durumda. Trend avcıları güneş gözlüklerini güneşten koruma özelliği bir yana, şıklığı ve zarafeti ön planda olan gözlükler tercih etmeye başladılar. Dünyaca ünlü moda devleri ise koleksiyonlarının başlıca temasını oluşturan sezon çizgilerini, gözlük modellerine de bir şekilde yansıtmayı başarmışlar. Bu sezonun öne çıkan güneş gözlüğü trendlerini incelediğimizde; yeni olarak nitelendirebileceğimiz akımlarla birlikte, geçen yazın gözleri şenlendiren gözlüklerinin bu sene de bize eşlik ettiğini görebiliriz. Klasik çizgisinden vazgeçemeyen bir insan için, güneş gözlüğü alırken bu yıl bu alışkanlığından sıyrılabileceğinin sinyallerini bu tasarım harikası güneş gözlüklerinden anlamak zor değil.

cats

 

Öncelikle bu sezon bizim için yeni bir güneş gözlüğü trendini inceleyelim. Aynalı camlı bu gözlükler, birçoğumuz tarafından birkaç sene önce hoş karşılanmasa ve itici bulunsa da, bu sene çok iddialı bir dönüş yaptıkları bir gerçek. Bu sene hemen hemen bir çok çerçeve türünde rengarenk aynalı cam  kullanılacak. Bu gözlüklerden bir an önce almak isteyenler, özellikle Ray-Ban, Carrera, Oakley, Marni, Rag&Bone, Chloe, Burberry, Wildfox, Dsquared, Michael Kors ve Roberto Cavalli markalarının güneş gözlüğü koleksiyonlarını inceleyebilir ve kendilerini uygun bir model bulup, bu sezonun aynalı gözlük furyasına kendilerini dahil edebilirler.

 

Geometri kelimesi bu sezon her yanımızı sarmış durumda. Moda dünyasına adını bu yaz altın harflerle yazdırmasıyla birlikte, kıyafetlerimiz, çantalarımız, ayakkabılarımız, küpelerimiz, yüzüklerimiz geometrik forma sahip olmaya başladı derken; güneş gözlüklerimizin de özellikle çerçeveleri bu sene geometrik çizgi trendini yansıtmak isteyenler için mükemmel bir seçim olabilir. Renkli ve desenli seçenekleri ise yazın ruh haline ayak uydurmamız için başarılı tasarımlar olmuş. Eğer, ben de geometrik çerçevesi olan bir gözlük almalıyım, diyorsanız; Fendi, Dolce & Gabbana, Versace, Angelo Marani, Alberta Ferretti ve Miu Miu markalarının bu sezonki tasarımlarında bulmanız mümkün.

 

 

 

Bu yazın ruhuna yakıştırdığım güneş gözlükleriyse kesinlikle dekoratif ve desenli çerçeveye sahip gözlükler oldu. Tasarımcıların hayal gücü sınırlarını aştıkları bu tasarım harikası gözlükleri günlük hayatta kullanmak kimileri için cesaret istese de, birçok kişinin tercihleri arasına yavaş yavaş girmeye başladı bile. Desen seçenekleri arasında özellikle floral desenler ve hayvan desenleri şu an için en çok kullanılanlar arasında. Prada, Anna Sui, Roberto Cavalli, Tory Burch, Stella McCartney gibi dev markalar bu tarz güneş gözlüğü almak isteyenler için tasarladıkları desenli ve dekoratif çerçevele ile moda severlerin kalbini fethetmiş durumda.

 

John Lennon etkisi yaratan yuvarlak çerçeveli gözlüklerse bu yaz her boyutta ve değişik desen ve renklerdeki çerçevelerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Her ne kadar taşıması zor bir gözlük modeli olsa da, yüzünüze yakışan boyu keşfettiğiniz zaman bu gözlüklerden uzak durmamak gerektiğinin altını çiziyorum. Bu güneş gözlükleri verdiği retro izleniminim yanı sıra, trend alarmı olarak da çoktan nitelendirilmeye başlandı bile. Özellikle Jil Sander, Mara Hoffman, The Row, Vince Camuto veya Prada koleksiyonları, yuvarlak çerçeveli gözlük isteyenler için doğru adres olabilir.

 

 

Son olarak geçen senelerin devam eden güneş gözlüğü trendleri olarak nitelendirebileceğimiz, kalın ve büyük çerçeveli gözlükler ile ‘cat-eye’ olarak bilinen gözlük modelleri, yerini kaptırmamaya kararlı gözüküyorlar. Farklı renk ve süslemeler ile bu sezon görücüye çıkan bu modeller popülerliğini sürdüreceğe benziyor. Gucci, Rebecca Minkoff, Marni, Kate Spade, Tom Ford, Chloe ve Valentino bu tarz gözlüklerden vazgeçmek istemeyenler için tercih edilebilir markalar olabilir.

 

 

Bu kadar modelin arasında kaybolmaktan ve doğru olanı bulamamaktan korkmamak gerek. Her yüz tipine uygun bir çok model olduğunu biliyoruz. Eğer tarzımızın çizgisini devam ettirebilen ve ilerde bir vintage mucizesi haline gelmesini istediğimiz bir güneş gözlüğü arayışındaysak, şimdiden bu markaların koleksiyonlarını incelemeli ve tarzımızla en iyi dans edebilen modeli seçip bu yaza hazırlanmalıyız.

Leave a Reply