Koklamak duygularımızı harekete geçirmek adına inanılmaz güçlü bir algı. Belli notalarda algıladığımız kokular bizi çok farklı ruh hallerine sokabilir. Bunların yanı sıra koku, sizi belli bir kişiliğe bile oturtabilir.Yüzünün detaylarını bile hatırlayamadığınız bir insanı , kokusundan hatırlayabilirsiniz. Geçmişten beri tüm insanlar için önemli yeri olan güzel, çekici,tatlı,sade,fresh veya baharatlı kokma isteği parfümlerin kozmetik dünyasında zirveye oturmasında ilk etken olabilir. Bu denli önemli olan koku meselesinde de, doğru mevsim için yapılmış, doğru parfüm tercihleri , sizi de arkadaşlarınız arasında klasikleşmiş ve özel bir yere koyabilir. Her mevsimde ayrı bir önem taşıyan doğru parfüm tercihleri ve kullanımı, özellikle yaz aylarında ihtiyacını daha da çok hissettiriyor. Güneşin yakıcı sıcağı altında, temizliğinizi şık bir koku ile perçinlemek  doğru parfüm tercihleri yapmaktan geçiyor.Ancak tabii ki parfüm şişesi ile de yıkanmak , yaz aylarında negatif bir etki yaratıp sizi zor duruma sokabilir. Bu unsurları düşünen dünyaca ünlü markalar, her zamanki gibi bu yaz içinde başarılı tasarım şişelerle bütünleşen hoş kokular ortaya çıkarmışlar.

cats

 

Bir dünya devi olan Dior bu yaz sezonu için efsaneleşen feminen kokusu Jadore için yeni bir adaptasyon olan Jadore Voile adlı parfümü üretmiş. Çiçeksi ve pudramsı olan bu parfümü feminen ve klasik duruşundan taviz vermeyen kadınlar yaz için rahatlıkla tercih edebilir. Yine bir diğer dünya devi olan Cavalli yeni parfümü Just Cavalli ile bu günlerde adından sıkça söz ettiriyor. Bu kışkırtıcı koku, portakal çiçeği ile başlayıp, kremsi hindistan çiçeği ile tamamlanarak enerji verici bir bahar kokusu yaratıyor. Bu iki markada ürettikleri her parfüm ile adından her zaman söz ettirmeyi rahatlıkla başarıyor. Ancak daha ikinci kokusunu yeni piyasaya süren Jimmy Choo, bu sektörde harikalar yaratmaya devam ediyor. İlk parfümüyle farkını ortaya koyan marka, ikinci olarak Flash isimli yaz kokusuyla beğeni toplamaya başladı. Yaza ayak uyduran bu çiçeksi koku, beyaz çiçeklerin esiri altına girmiş durumda. Daha gösterişli ve floral kokuların yanında, elbette kozmetik devleri sade koku tercih eden parfüm severleri de unutmuyor. Lacoste markası son çıkardığı parfümü Eau de Lacoste ile yeni yıkanmış tertemiz çamaşırınızın kokusunu size sunuyor. Son günlerde birçok kozdddmetik mağazasında hızla tanıtımı süren bir diğer parfüm ise YSL’den Manifesto. İlk sıkıldığında çok daha farklı bir izlenim bırakan parfümün, gerçek etkisini hissetmek için biraz beklemenizi öneririm. Bu güzel parfüm ise Frenk üzümü, bergamot, zambak,vanilya ve sandal ağacı kokularının mükemmel uyumu  ile bu etkiyi oluşturuyor.Son olarak ise benim için bir vazgeçilmez olan ve her parfümü ile beni etkilemeyi başaran Marc Jacobs markası, bu yaza süper bir parfüm ile merhaba demiş. Birçok bağımlısı olan Daisy parfümünün yaz adaptasyonu olarak piyasaya sürülen Daisy Sunshine koklamaya ve kullanmaya fazlasıyla değer bir parfüm.
 

Sizde bu yaz kişiliğinize uyan bir parfümü aramaya başlayabilir ve onun sizinle bütünleşmesine izin verene kadar kullanmaya devam edebilirsiniz. Unutmayalım ki , parfümler sadece bir kez sıkılmasında bile sizi tamamen farklı biri yapabilir. Ancak bu etkiyi pozitif ve ya negatif yönde kullanabilmek tabii ki de sizin seçimlerinizin elinde.

Leave a Reply