1-The Judge

Başarılı bir kariyeri olan Hank isimli avukat, annesinin cenaze töreni için kasabasına döner. Geriye ailesinden iki erkek kardeşi ve kendisiyle yıldızı bir türlü barışamamış babası kalmıştır. Yargıç olan babasını mahkemede avukatı olarak savunacaktır.

2-Hacksaw Ridge

Sağlıkçı Desmond T. Doss isimli genç asker, inancı dolayısıyla eline silah almadan savaşta hayat kurtaran olarak yer almak istemektedir. İlk başlarda herkes tarafından aşağılanan genç, çok geçmeden başarıları sayesinde bolca takdir edilir. Film yaşanmış bir olaya dayanmaktadır.

3-The Intouchables

Zengin bir iş adamı olan Philippe, geçirdiği kaza sonucu felç olmuş ve bakıma muhtaç hale gelmiştir. Kendine bakıcı arayan yaşlı adam, Driss isimli bir genci yatılı yardımcı olarak işe alır. Bu andan sonra ikisinin de hayatı büyük ölçüde değişir. Film yaşanmış bir olaya dayanmaktadır.

4-Coach Carter

Koç Carter gelen teklif üzerine belalı bir lise basketbol takımının koçluğunu kabul eder. Takımı çok iyi bir sezon geçirmesine rağmen Koç Carter, oyuncularının sadece sahada iyi olmalarını yeterli görmemekte, aynı zamanda iyi bir üniversiteye girmelerini de istemektedir. Bu amaç doğrultusunda, oyuncularının derslerine özen göstermeleri için koçluk yapmaya başladığı ilk günde onlar ile sözleşme imzalar. Film yaşanmış bir olaya dayanmaktadır.

5-Invictus

Güney Afrika Başkanı olan Nelson Mandela, ülkesindeki birlik ve beraberliği sağlamak amacı ile rugby takımının kaptanı ile görüşmeler yapmıştır. Mandela’nın asıl amacı, ülkesinin Rugby Dünya Kupası’nı kazanmasını sağlamak ve ülkesinde halen etkili olan siyah-beyaz kavgasını sonlandırmaktır. Film yaşanmış bir olaya dayanmaktadır.

6-Marshall

İlk siyahi Yüce Mahkeme Yargıcı olan Thusgood Marshall’ın gerçek hikâyesine dayanmaktadır. Marshall, yargıçlık görevinden önce avukatlık yapmış; yahudi bir avukat ile birlikte bir siyahi hizmetkârı savunmuştur. İddiaya göre siyahi hizmetkâr, ev hanımını öldürmek istemiş ancak başaramamıştır.

7-Groundhog Day

Phil hava durumu spikeri olarak yaşamını sürdürmekte ve duruma göre çeşitli eyaletleri gezmektedir. Groundhog Day etkinlikleri için bir kasabaya gönderilen Phil, kar fırtınasından dolayı kasabadan çıkamaz. Daha da kötüsü aynı güne sıkışıp kalan Phil, aynı günü tekrar tekrar, ancak değişik şekillerde yaşar ve aynı zaman diliminden kurtulmak için farklı yöntemler dener.

8-The Terminal

JFK havalimanına iniş yaptıktan sonra, ülkesinde çıkan ihtilal nedeniyle Viktor Navorski’nin pasaportu geçersiz olur ve Amerika’ya giriş yapamadığı gibi kendi ülkesine de dönemez. Mahsur kaldığı havalimanında yaşam mücadelesi vermektedir.

 

 

Kaynakça:

http://www.dmi.ae/dubaione/detail.asp?PTID=24&PID=23050

https://www.amazon.com/Marshall-Josh-Gad/dp/B076CVHLJ1

http://www.beyazperde.com/filmler/film-129694/

https://neuron.la/portfolio/hacksaw-ridge/

https://www.imdb.com/title/tt1872194/

http://www.beyazperde.com/filmler/film-40882/

https://www.imdb.com/title/tt1675434/

https://en.wikipedia.org/wiki/Groundhog_Day_(film)

https://www.sopitas.com/noticias/robert-downey-jr-presenta-el-nuevo-trailer-de-the-judge/

Leave a Reply