Eğer köpek yerine sevimli bir kaos canavarı istiyorsanız siz de bir Husky’nin yaramaz yaşamına ortak olabilirsiniz.

Husky cinsi köpekler aslında oldukça akıllı olurlar. Ama inatlarına gelince yapacak bir şey yok maalesef. Özünde kurt oldukları için asi oluyorlar. Fakat o kadar samimiler ki, derdinize, neşenize ortak olurlar. Havlamaya çalışırlar ama beceremezler. Komik bir ulumayla sizi güldürürler. Yürüyüşe çıktıklarında asla yürümezler, depar atarlar resmen. Siz de onunla birlikte depar atarsınız tabiki. Hatta yorgunluktan yere düşseniz bile sizi sanki bir kızakmışsınız gibi yerde sürüklemeye devam eder. Sonra sizi kendi halinizde yerde bırakıp dipsiz kuyular kazmaya başlar. Benim ilk başıma geldiğinde yerde oturmuş onu beklerken, içimden “Beni mi gömecek acaba buraya?” diye düşünmüştüm. Dili dışarda acayip bir heyecanla bana baktığında ise “Kesin beni gömecek.” dedim. Şanslı olmalıyım ki gömmedi :) Korkumu anlamış olmalı ki kazmayı bıraktı yüzümü gördükten sonra. Onunla sahip-köpek ilişkisinden daha çok arkadaş ilişkim var. O benim bir numaralı arkadaşım ve kesinlikle en tatlı olanı.

Kendisiyle 2018 yılında tanıştım. Savaşçı bir prenses gibi gözüktüğü için adını Zeyna koyduk. Her ne kadar savaşçı olsa da kalbi aynı tüyleri gibi yumuşacık. Masmavi gözleriyle sanki içimde yaşadığım her şeyi biliyormuş gibi bakar. Sevilmekten asla yorulmaz. Benimle dalga geçmeye bayılır ama ben onunla dalga geçtiğimde de kapris yapar. Gönlünü almak bir kaşık yoğurda bakar. Canı isterse bazı komutlarınızı yerine getirir. Mesela yemek vereceğinizi anlarsa ya oturup yemeği vermenizi bekler ya da üstünüze atlayarak yemeği sizden almaya çalışır. Tamamen keyfine bağlı hareket eder. Kıştan hoşlandığı kadar yazdan da hoşlanır. Güneşlenmeyi benden çok sever. Hortumla ıslanmayı oyun haline getirir. Bir süre sonra bakarsınız o sizi ıslatmış. Kartopu oynarken de çok iyi bir takım oyuncusudur. Her ne kadar size ağzıyla eritmiş olduğu kartopunu getirse de karşı takımdaki oyuncunun üstüne atlayıp devirmekte bir numaradır. Kardan adam yaparsanız gözünüzün içine bakarak onu parçalamayı da unutmaz.

Mimikleri aynı insanlar gibidir. Ben kaşlarımı kaldırırsam o da kulaklarını kaldırır. Herkesle kanka olma potansiyeline sahiptir(hırsızla bile). Ya sizi çok sevdikleri için ya da acıktıkları için kaçtıklarında geri dönerler(aradaki farkı size üzülmeyin diye çaktırmazlar). Eğer evrende bir sabır taşı mevcut ise onu bulursanız işiniz daha kolay olur. Yazın döktüğü tüylerden baya bir yastık çıkarabilirsiniz. Yemek yemeyi çok severler(bazen sizden bile çok sevebilir ama üzüldüğünüzü anlarsa sizi de yemeye başlar). İlgi görmek için her şeyi yapar. Dans bile edebilir. Bazen benden habersiz enerji içeceği içtiğini bile düşünüyorum. Enerjisine başka açıklama bulamıyorum çünkü. Gözlerinizin içine bakıyorsa büyük ihtimalle sizi nerenizden ısıracağını düşünüyordur(karar vermesi uzun sürer o sırada siz onu ısırabilirsiniz). Anlayacağınız başınızın tatlı belası haline gelirler ama en güzeli, bir husky’nin yaramaz ve şapşal yaşamı size hayatı sevdirir.

Leave a Reply