Yeni bir döneme daha başlarken artık hep aynı kütüphanelerde ya da evde ders çalışmaktan bunalıp kendinize alternatif ders çalışılabilecek mekanlar arıyorsanız bu yazı tam sizin için. Öncelikle kütüphanelerde ya da evde ders çalışmak dışında yeni bir mekan arıyorsanız muhtemelen dikkat ettiğiniz birçok faktör vardır. Sessiz bir ortamı sahip olması, uygun fiyatlı olması ve konum açısından rahat ulaşılabilir olması birçoğumuzun dikkat ettiği faktörler olarak sayılabilir. Ankara’da yaşayanlar için kitap-kafe konseptine sahip birçok mekan bulma imkanı oldukça fazla aslında. Bana göre bu mekanların içinde bulunan çalışma alanlarının sahip olduğu özellikle oldukça önemli. Bu bakımdan grupla ya da bireysel olarak bu alanları kullanacak kişiler için farklı imkanlar sunabilmeli. Tüm bu sebeplerden dolayı Ankara’da farklı semtlerde bulunan ve bu saydığım imkanları sunan mekanları sizler için derledim. İşte Ankara’da kolay ulaşabileceğiniz ve rahat bir ortamda ders çalışabileceğiniz mekanlar:

1- Line Coffee

Hafta boyu her gün 09:00-23:30 saatleri arasında açık olan ve Gölbaşı Bulvar Loft’ta bulunan Line Coffee çok büyük sayılmayan bir alana sahip. Özellikle mekânın iç tasarımı çok başarılı şekilde tamamlanmış. Yüksek tavanı, dekorasyonda kullanılan eşyaları, minimalist tasarımı, bitkileri ve tercih edilen renkleriyle Ankara’da çok da sık rastlamadığımız estetik görünüme sahip.

Kendilerine has tatlıları ve lezzetli kahveleriyle oldukça tercih edilen bir mekân olan Line Coffee aynı zamanda butik kafe havasını da yakalamış. Ayrıca ders çalışmak isteyenler için ayrı bir bölümde masalar bulunuyor. Bu mekân için benim en çok beğendiğim şeylerden biri de arkada çalan müziğin yorucu olmayan sakin bir tarzda olmasıydı. Tamamen sessiz bir alanda ders çalışmak bazen zor olduğu için arkada çalan hafif bir müziğe ihtiyaç duyabiliyoruz. Böyle günlerde ders çalışmak için Line Coffee tercih edilebilir. Ders çalışmak dışında arkadaşlarınızla sakin ve huzurlu bir mekânda kahve içip sohbet etmek istiyorsanız da kesinlikle tercih edebileceğiniz bir mekân. Eğer giderseniz tatlılarından “blueberry-lime cheesecake”i mutlaka deneyin :)

2- R.O.R Coffee & Roastery Ümitköy

Bahçelievler ve Ümitköy’de olmak üzere 2 şubesi bulunan R.O.R Coffee & Roastery, Ankara’da kaliteli kahveleriyle bilinen kafelerden biri. Ümitköy’de bulunan şubesinde ise mekanın üst katını tamamen çalışma alanı olarak ayırmışlar. Genel olarak çok yorucu olmayan müziklerin çaldığı mekanda tercihinize göre sesli şekilde çalışabileceğiniz bir kısım da bulunmakta.

Konum açısından da gayet rahat imkanlara sahip. Metro, otobüs ve dolmuşla kolayca ulaşma imkanları bulunmakta. Kendi aracınızla gidecekseniz de hemen yanında bulunan Galleria Avm’nin otoparkını kullanabilirsiniz.

3- Roast’n Berry

Maidan’da ve Beysukent’te 2 şubesi bulunan Roast’n Berry de yine hem kaliteli kahveleriyle hem de sağladığı imkanlarla ders çalışmak için de tercih edebileceğiniz mekanlardan biri. Her iki şubesinde de çalışmak için uygun masalar bulunan bir bölüm var. Çok gürültülü ve yorucu olmayan bir ortama sahip olduğu için bana göre alternatif ders çalışma mekanları arayanların mutlaka denemesi gerek.

Maidan’daki şubesine ulaşım için yine hem otobüs/dolmuş hem de metro kullanılabilir. Metroda Bilkent durağında inerek ulaşabilirsiniz. Beysukent’te ise Beysupark yerleşkesinde bulunan şubesi için yine farklı ulaşım imkanları bulunmakta.

4- Tazza Di Caffe

Maidan’da bulunan Tazza Di Caffe yine butik kafe olarak sayılabilecek mekanlardan biri. Mekânın iç tasarımı Ankara’daki mekanların geneline göre daha estetik bir görünüme sahip. Yüksek tavanlı olması mekânın daha havadar olmasını sağlamış.

Mekânın üst katı tamamen çalışma alanı olarak ayrılmış ve burada müşterilerin sessiz şekilde ders çalışmaları için gereken imkanlar sağlanmış. Bu kısım haricinde mekân genel olarak sakin bir havaya sahip olduğu için de diğer kısımlarını da ders çalışmak için tercih edebilirsiniz. Ayrıca grup şeklinde çalışmak için de elverişli bir mekân.

Bunun dışında hem restoran/kafe hem de sessiz ve sesli çalışma alanlarıyla birçok farklı talebe cevap veriyor. Mekânın üst katında grup şeklinde çalışmak isteyenler için özel odalar bulunuyor. Gitmeden önce bu odaları rezervasyon yaparak bu odaları ücretsiz şekilde kullanabilirsiniz. İmkânlar içinde toplantılar ya da toplu ders çalışmak için gereken televizyon, yazı tahtası, projeksiyon gibi farklı imkanlar da sunulmakta. Bir de tamamen sessiz olan çalışma yerleri bulunuyor.

5- Liman Kitap Kafe

Çukurambar’da bulunan Liman Kitap Kafe hem kitap, dergi alışverişi hem ders çalışma imkânı hem de restoran imkanları sunmakta. Ankara’da özellikle bu imkanların hepsini tek bir mekânda sunabilen yerler oldukça az. Bundan dolayı da Liman Kitap Kafe oldukça tercih edilen mekânlardan biri olmuş durumda. Üstelik bir kitapçı olarak da oldukça fazla olanak sunuyor. Örneğin orada bulunmayan ama talep ettiğiniz bir kitabı sipariş etme imkânınız olabiliyor. Bundan dolayı bulamadığınız ya da bir şekilde erişemediğiniz kitaplara ulaşabilmek adına da oldukça uygun bir mekân.

Tercihinize göre birçok farklı ihtiyaca cevap veren bu mekan da mutlaka alternatif olarak denenmeli.

Leave a Reply