Bilkent Bu Sefer Özgecan’ın Anısına Toplanıyor!

2786671520 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın evine dönerken bindiği dolmuşta tecavüze direndiği için hunharca katledildi geçtiğimiz günlerde. Herkes suskunluğuna devam ettiği sürece bu cinayetlerin sonu gelmeyeceği ortada. Biz sustuğumuz sürece, kadınlarımız bazen töreye yani “namus” cinayetlerine kurban gidecek, bazense kadını cinsel obje olarak görenler tarafından vahşice tecavüz edilip öldürüleceklerdir. Peki suçlu kim? Suçlu, devlet. Suçlu, hükümet. Suçlu eğitim sistemi. Suçlu, din. Ve suçlu, “ahlak”… Her birinin ayrı ayrı rolü var bu korkunç katliamlarda.

2 gündür aranan Özgecan’ın cesedi bir dere yatağında yanmış olarak bulunmuştu cuma günü ve dün gerçekleşen cenazesinde cemaati davet edip “Kadınlar lütfen geriye doğru çekilsinler” diyen hocaya karşın camiye akın eden yüzlerce kadın, hocayı dinlemedi ve tabutu omuzlarında taşıdı. Genç kızı bindiği yolcu minibüsünde bıçaklayarak öldürdükten sonra DNA örneği kalmasın diye ellerini kesip ardından da yakan pisliklerin en ağır cezalandırılmayı alması için gün susmanın ve acımızı bağrımıza basmanın günü değildir; gün hesap sorma günüdür, isyan ve başkaldırı günüdür!

Bilkent Üniversitesi öğrencileri olarak Özgecan Aslan’a yapılan vahşi saldırı ve cinayeti kınamak, Özgecan’ı ve onun gibi kadın vahşetine kurban giden tüm kadınları anmak adına 16 Şubat Pazartesi günü öğle arası saat 12:40‘ta A binasının önündeki havuzda anma töreni gerçekleştirilecektir.

Yasta değil, isyandayız.


Destekleyen Kulüpler:

FKF Bilkent
Bilkent Kadın Meclisi
HDK Bilkent
Kaldıraç Bilkent
Bilkent Eleştirel Psikoloji Topluluğu
Bilkent Sosyalist Düşünce Topluluğu
Diplomasi Kulübü
Bilkent Sosyal Demokrasi Topluluğu

Leave a Reply

1 comment

  1. Reyyan Baş

    Bilkent Edebiyat Topluluğu olarak biz de gönülden destekliyoruz.