2012 yılında kurulmuş olan Bilkent Koro Kulübü, öğrencilere koro müziğini tanıtmayı, öğretmeyi ve sevdirmeyi; onlara birer korist olarak diğer öğrencilerle uzlaşma, dayanışma ve birlik içinde çalışma becerisi kazandırmayı amaçlıyor. Diğer bir hedefleri ise, eğitim ve öğretim yılı içinde dinletiler düzenleyerek Bilkent Üniversitesi’nin kültür yaşamında etkin ve etkili bir rol üstlenmek ve üniversitenin sanatsal saygınlığını artırmak.

Türk ve Dünya müziği eserlerini bir arada seslendirerek öğrencilere evrensel düzeyde müzik ve yaşam algısı aşılamayı benimseyen Bilkent Koro Kulübü, aynı zamanda toplumsal sorunlara karşı toplumu bilinçlendirmeyi ve bu sorunlara çözüm bulmak için yardım dinletileri düzenlemeyi de hedeflemekte. Bu bağlamda topluluk, bütün bir yıl çalışmalarını yaptığı ilk konserini 13 Mayıs Pazartesi günü, saat 20:00’de Bilkent Konser Salonu’nda gerçekleştirecek.

Her müzik türünden farklı örnekler sunacak olan topluluk, verecek olduğu ilk konserden topladığı gelirin tümünü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlayacak. Konser aynı zamanda GE 250/251 kapsamında, 40 puan değerinde.

Unutulmaz bir müzik şöleni yaşamak istiyorsanız, bu konseri sakın kaçırmayın!

Biletler için kampüs içinde, A binası ve Speed Cafe’nin önünde standlar bulunmaktadır. Biletlerinizi oradan temin edebilirsiniz. Ayrıca konser akşamı kapı girişinde de biletler satılmaya devam edecektir. Biletler, 10 TL’den satışa sunulmaktadır.

 

Leave a Reply