Bilkent Müzik Kulübü, etkinliklerine son hızla devam ediyor. Topluluk, geçtiğimiz cumalarda olduğu gibi bu cuma da Marmara Restoran’da bir konser düzenlemeye hazırlanıyor. Bu hafta sahne alacak grup, Bilkent Müzik Kulübü Başkanı Selçuk Çelebi’nin de yer aldığı Alchemist grubu.

Hard rock ve heavy metal türünü en iyi şekilde özümseyerek yıllardır kendini dinlettiren Alchemist, bu kez de Marmara’da dinleyicileriyle buluşacak. Vokalde Bora Özkum, gitarda Selçuk Çelebi ve Yiğit Çiçek, bas gitarda Sertuğ Kostik ve davulda Gürkan Güvendik olmak üzere 5 kişiden oluşan bu grubun kuruluşu ise şöyle olmuş:

Sertuğ Kostik ve Selçuk Çelebi, hazırlıkta okudukları 2010 yılında, boş vakitlerini değerlendirme amacıyla Alchemist grubunu kurdu. Yıllardır arkadaş oldukları Gürkan Güvendik ve Yiğit Çiçek de aralarına katıldı. Bir süre sonra sürekli stüdyoda çalmaktan sıkılıp, sahnelerde konser vermek istediklerine karar verdiler.

Bu istekleri doğrultusunda, 2011 yılının Mayfest seçmelerine katıldılar ve Bilkent Müzik Kulübü ile gerçek anlamda ilk kez orada tanışmış oldular. Onları fazlasıyla hırslandıran bu seçmeyi kazandılar; ama ne yazık ki Mayfest’in o sene iptal olması sebebiyle sahneye çıkamadılar. 2011 yazına kadar birçok konser verdiler. Bu konser döneminden sonra Bora Özkum gruba vokal olarak dahil edildi. Yaklaşık 1 yıldır çok yoğun bir tempo ile stüdyo çalışmalarına devam eden grup, bestelerini kaydediyor ve yakın zamanda bir demo albüm yayınlamayı planlıyor.

Eğer siz de bu deneyimlerin de onlarla beraber olmak ve onların müziklerinden keyif alacağınız bir akşam yaşamak istiyorsanız 5 Nisan Cuma günü, saat 18:00’de gerçekleşecek bu konseri sakın kaçırmayın!

Leave a Reply