“Biz Zaten Spora Hep Destek Veririz”

doruk7-473x315

Bilkent Holding Spor Festivali ödül töreni 14 Eylül Pazar günü yurtlar spor salonunda gerçekleştirildi. Bilkent Beden Eğitimi ve Spor Merkezi Başkanı Hayri Özcan ve beş öğrenci tören sonunda Rektörümüz Abdullah Atalar ile bir araya geldiler. İçlerinde milli koşucu Doruk Uğurer’in de bulunduğu öğrencilerin Sayın Atalar’a iletmek istedikleri iki temel talebi vardı; okulumuzda bir atletizm takımı oluşturulması ve antrenman için uygun ve boş bulunan, Sözeri yanındaki çim alana bir tartan pist yapılması. Talepler iletildi. Cevap ise net değildi ancak sayın Rektörümüz gururla şunu dedi: Biz zaten spora hep destek veririz.

Aslında okulumuzda bir atletizm takımı kurulmasını talep eden yalnızca üç beş öğrenci yok. Atletizm takımı kurulursa takımda yer alıp okulumuzu temsil etmek isteyen sekiz Bilkentli sporcu var. Bu öğrencilerin bir kısmı Erzurum Bilkent lisesi öğretmenlerince yetiştirilmiş ve oradan mezun olmuş atletler. Bir BAIS maili ile öğrencilerin bilgilendirilmesi halinde, takıma katılmak isteyecek atlet sayısının sekizin üstüne kolayca çıkacağı aşikar.

Dahası, bahsi geçen talepler hiç de yeni sayılmaz. 2012-2013 yılı açılış töreninde Rektörümüz Odeon konuşmasının ardından MATH bölümü öğrencisi milli koşucu Doruk Uğurer ile tanıştırıldı ve Doruk’a okulumuzda bir tartan pist yapılacağı sözünü verdi. Ardından aylar geçti. Verilen sözlere dair bir çalışma olmadı, Doruk ise antrenmanlarını okul dışında sürdürdü. 2013 yılının Mayıs ayında düzenlenen ve 51 üniversitenin katıldığı atletizm yarışmasında Doruk 200m’de ikinci, 400m’de üçüncü oldu. Bilkent öğrencileri bu güzel haberi, Abdullah Atalar’ın 28.05.2013 tarihinde kişisel twitter hesabından attığı bir tweet aracılığı ile öğrendi. Ardından Doruk, Rektörümüzle görüşme talebinde bulunsa da birebir görüşme imkanı bulamadı. Okulumuzu Universiade’da temsil eden Doruk, buradan da 4.’lükle döndü. 7 gün süren üniversiteler arası bu prestijli spor müsabakasına disiplinli bir şekilde hazırlanmak Doruk’un bir hayli vaktini almıştı. Bahar dönemi sonunda Federasyon’dan mazeretini kanıtlayan bir yazılı belge getirmesine rağmen, belge kabul görmedi ve milli sporcu devamsızlıktan ötürü hazırlık son kuru tekrar okudu.

Screen Shot 2014-10-18 at 2.07.02 PM

GazeteBilkent Kampüs yazarımız Dilek Sümbül Bilkent Milli Sporcularını Tanıyor adlı yazı dizisinin ilkinde Doruk ile bir röportaj yapmıştı. 28.05.2013 tarihinde yayımlanan bu röportajda Doruk, Abdullah Atalar’ın Odeon’da yaptığı konuşmasını hatırlatmış ve şöyle demişti: “Belki okulumuzda spora daha çok önem verilebilir. Buraya bir atletizm sahası yapılabilir. Abdullah Atalar hocamız geçen yıl oryantasyonda Bilkent’te olimpiyatlara gidecek sporcular yetiştirmek için yaptıracağım demişti. Burada olimpiyatlara gidecek sporcusu var ama hiç destek yok yani.”

Anlaşılan iki senedir aynı talepler Rektörümüze şahsen ve sekreteri aracılığı ile defaatle iletilmiş, hatta kendisinden bir tartan pist sözü dahi alınmış ama ortada atılmış somut bir adım yok. Buna rağmen sporcularımız bireysel çabaları ile okulumuzu temsil etmeye devam etmiş ve bunun karşılığı yalnızca bir sosyal medya paylaşımı olmuş. Bilkentli atletlerin istekleri göz ardı edilse de, bir koşu takımımız olmasa da, hatta iki sene önce inşası sözü verilen pist kampüste uygun alan bulunmasına rağmen inşa edilmese de “biz zaten spora hep destek veririz”.

 

 

Leave a Reply