Bilkent Üniversitesi Hukukta Kariyer Kulübü’nün gelenekselleştirdiği forum organizasyonunun dördüncüsü geçtiğimiz 20-21 Şubat tarihleri arasında Bilkent Otel ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. On altı konuşmacının ağırlandığı forumda, ülkenin farklı bölgelerindeki hukuk fakültelerinden öğrenciler bir araya getirildi. Dokuz yüze yaklaşık başvuru arasından seçilen yaklaşık yüz seksen kişinin hafta sonu mesaisi yoğun geçti. İlk gün 08.45’te, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Turgut Tan’ın açılış konuşmasıyla başlayan forumda her bir konuşmacıya kırk beş dakikalık konuşma süresi verildi. Akabinde verilen on beş dakikalık molada dinleyiciler konuşmacılarla tanışma fırsatı buldu. Böylelikle saat 09.00’dan 18.30’a kadar geçen her saat başında ülkenin önemli hukukçularından bir yenisini dinleme fırsatına sahip olundu. Gerisinde yaklaşık beş aylık bir ekip çalışmasının bulunduğu belirtilen forumda, organizasyon sırasında da titiz bir çalışma vardı. Nitekim forumun sonunda dinleyicilere verilecek sertifika nedeniyle; her oturumda, dinleyici sayısı komite görevlilerinin rutin kontrolünden geçti.

Foruma katılan dinleyicilerin salona yayılan dinamizmi konuşmacıların takdirini topladı. Forumda güncel hukuk sorunlarından henüz kökleşmemiş yeni hukuk dallarına kadar pek çok hukuki konu irdelendi. Deneyimin ön plana çıktığı kürsüden potansiyel meslektaşlara önemli mesajlar vardı. Hemen hemen tüm konuşmacılar, hukukta dil bilmenin kariyer yolunda sağlayacağı avantajlara vurgu yaptı. Hukuk düzeni ya da hukuk sistemi fark etmeksizin her hukukçunun dil bilmesi, bu anlamda özellikle İngilizceye hakim olması gerektiğinin altı çizildi.

Öğle arasında yenilen yemekte onar kişilik masalara dağılan Hukukta Kariyer Kulübü Forum Komitesi üyeleri, dinleyicilerle tek tek konuşup dinleyicilerin forum hakkındaki görüşünü aldı. Yuvarlak masa sohbetlerinde kulübe, Bilkent’e ve foruma yönelik pek çok soru cevaplandı.

İlk günün konuşmacıları sırasıyla Prof. Dr. Turgut Tan, Prof. Dr. Erdal Onar, Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Haşim Kılıç, Av. Ömer Erdoğan, Av. Çağatay Erten, Av. Gönenç Gürkaynak, Av. Burçak Ünsal, Prof. Dr. Arzu Oğuz, Prof. Dr. Sami Selçuk oldu.

İkinci gün, açılış konuşması olmaması nedeniyle saat 09.00’da başlayan forumun konuşmacıları ise sırasıyla Av. Gurur Gaye Günal, Prof. Dr. Bilgin Tiryakioğlu, Hakim Alpaslan Azapağası, Av. Yaşar Öztürk, Prof. Dr. Süheyl Batum, Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Prof. Dr. Ali Bozer oldu. Tamamlanan konuşmaların ardından gün sonunda bir buçuk saat süreyle seçkin hukuk bürolarıyla hukuk öğrencilerini buluşturan kokteyl düzenlendi. 

Biterken, ‘Hukuk Öğrencileri Forumu 2016’dan hem entelektüel hem de iş yaşamına ışık tutacak pratik bilgilerin öğrenilmesi sebebiyle; dinleyiciler, gelecek sene için tekrar katılmak istediklerini belirtti.

Hukuk Öğrencileri Forumu 2016’dan bazı görüntüler için sayfanın akışını takip edebilirsiniz.

 

 

IMG_1824 IMG_1978 IMG_2030 IMG_1902 IMG_2282 IMG_2418 IMG_1974IMG_2419 IMG_2114

 

Leave a Reply