Bilkent öğrencileri olarak bence en şanslı olduğumuz konulardan biri Bilkent Senfoni Orkestrası kadar büyük bir orkestranın konserlerini bu kadar yakından takip edebilme fırsatına sahip olmamız. 30 yılı aşkın süredir Bilkent Üniversitesi bünyesinde bulunan ve her yıl onlarca konserle dinleyiciyle buluşan orkestranın ünü yalnızca Bilkent sınırlarında kalmayıp Türkiye ve Avrupa’ya da yayılmış durumda. Ayrıca, BSO’nun başkentin sanat hayatına da farklı bir soluk getirdiğini de düşünmekteyim.

BSO ve Bilkent Modern Dans Topluluğu. Yazarın kendi çektiği fotoğraf. 22 Haziran 2019, Bilkent Odeon.

BSO her sene olduğu gibi bu sene de Ankara’nın en büyük yarı açık hava tiyatrosu olan Odeon’da açık hava konserlerini gerçekleştirdi ve sezon kapanışını da 22 Haziran gecesi Film Müzikleri konseri ile yaptı. Şefliğini Howard Griffiths’in üstlendiği konser, hem müzikleriyle hem de ambiyansıyla dinleyicilerini adeta büyülü bir gezintiye çıkarttı. Biletleri aylar öncesinden tükenen konser başlarken dışarıda hafif bir yağmur ve içeride seyircilerin heyecanlı bekleyişi vardı. Schindler’s List, Yüzüklerin Efendisi, Indiana Jones gibi klasik filmlerin yanı sıra Spiderman, Star Wars, The Dark Knight Rises gibi popüler filmlerin müzikleri seslendirilen konsere Bilkent Modern Dans topluluğu da koreografileriyle eşlik etti. Dans ve müziğin birleşimiyle seyircilerin nefesini kesen bir gösteriye ev sahipliği yaptı o akşam odeon. Bunda elbette koreograf Emre Galip’in de payı olduğunu söylemeliyiz.

22 Haziran gecesi Odeon’un kapısından girdiğim andan itibaren o gecenin gerçekten büyüleyici olacağını hissediyordum. Sıra Spiderman’e geldiğinde şef Howard Griffiths seyircilere döndü ve ‘’Eve gittiğinizde televizyonunuzu açın ama sesini kısın, izlediğiniz şeyler müzik olmadan bir şey ifade etmeyecektir, ancak burada müziği dinlerken gözlerini kapattırsanız filmi izleyebilirsiniz.’’ dedi ve böylece müziğin filmlere nasıl bir derinlik kazandırdığını da belirtmiş oldu. Gerçekten de haklıydı çünkü konser sırasında pek çok kez kendimi müziklerini dinlediğim filmi hayal ederken buldum.

Aylardır heyecanla beklemekte olduğum konser beni gerçekten hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Eminim ki Odeon’dan o gece pek çok dinleyici benim gibi ‘’iyi ki’’ diyerek çıkmıştır.

Bu konserle bu seneki sezona veda eden BSO, yaz döneminde Bodrum Müzik Festivali’nde ve Kapadokya’da sahne alacak. Gelecek sezonun biletleri ise https://bilet.bilkent.edu.tr/ adresinden satışa sunuldu.

12 Ekim’deki sezon açılış konserinde görüşmek üzere!

Helin Özdemir tarafından fotoğraflanmıştır.

Leave a Reply