Bilkent Üniversitesi rektörü Abdullah Atalar, 22 Temmuz Pazar günü CNN Türk ekranlarında yayınlanan “Genç Üniversiteli” adlı programın konuğu oldu. Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi olan Bilkent Üniversitesi hakkında üniversite tercihi yapacak olan adaylara bilgiler veren Atalar, Türk eğitim sisteminde yapılan yanlışlara da değindi. Ülkemizde ilk ve orta öğretimde yabancı dile önem verilmediğini kaydederek, Bilkent Üniversitesi olarak bu yanlışı hazırlık sınıfında öğrencileri zorlayarak ve üniversite yıllarında da ileri düzeyde verilen İngilizce derslerle düzeltmeye çalıştıklarını kaydetti. “Ezberci eğitimi kırmaya çalışıyoruz.” diyen Atalar, buna örnek olarak üniversite bünyesinde verilen tarih dersini göstererek, “Bu derste öğrenciler daha önce yapılmamış araştırma konuları seçerek kendi ödevlerini hazırlıyor, yani tarih yazıyorlar.” dedi.

Dünya sıralamasında Bilkent Üniversitesi’nin üst sıralarda yer aldığının altını çizen rektör, “Hocalarımızı araştırmaya teşvik ediyoruz.” diyerek Bilkent Üniversitesi’nin araştırmaya verdiği önemi bir kez daha vurguladı. Bilkent öğrencilerinin kendi bölümleri dışında farklı bölümlerden de pek çok seçmeli ders alabilme olanaklarının olduğunu söyleyerek, “Üniversitelerde her bölüm kendi etrafına duvarlar çekip öğrencilerini buraya kapatıyor. Biz bu duvarları kırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Abdullah Atalar, üniversitenin sahip olduğu 24 şirketin gelirlerinin üniversiteye aktarıldığını kaydederek, Bilkent Üniversitesinin kâr amacı gütmeyen bir kurum olduğunu da sözlerine ekledi.

Gençliğe olan güveninin tam olduğunu, “Yeni gençlikten her zaman umutluyum. Onlar bizden hep önde olacaklar.” sözleriyle ifade etti. Tercih yapacak üniversite adaylarına ise, “Başarılı olmanın yolu motive olmaktan geçiyor.” diyerek istedikleri bölümleri tercih etmelerini tavsiye etti.

Leave a Reply