303059_10152407734744625_1329469378_n
Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

TED Ankara Koleji Lisesi mezunuyum ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim. Bilkent Genç Hukukçular Kulübü’nde başkan yardımcısıyım, aynı zamanda bu kulübe bağlı Kariyer Platformu’nun da başkanlığını yürütmekteyim.

Neden Hukuk Fakültesi Temsilci Adayı oldunuz?

Fakültemizin ve öğrencilerinin itibarını hak ettikleri yere ulaştırabilmek adına, sesimi olabildiğince fazla kişiye duyurmaya ihtiyacım var ve fakülte temsilciliği de şu anda bunun için en ideal makam. Ayrıca fakülteye girdiğimden beri üst dönemdeki arkadaşlarım bana çok yardımcı oldular. Ben de alt dönemlerdeki arkadaşlarıma karşı bu yönde bir yükümlülüğüm olduğunu hissetmekte ve bunu da yerine getirmek için temsilci adayı olmuş bulunmaktayım.

Sizce fakültenizin çözülmesi gereken ne gibi sorunları var?

Görünen en önemli sorun değişen sistemle ortaya çıkan devam zorunluluğu ve FZ notu. Bilindiği üzere fakültemizde katalog sistemi uygulanmakta ve geçme notu 100 üzerinden 50. Halihazırda bu yönde bir düzenleme varken, öğrencilerin kalan 40 puanlık sınava girememeleri kanımca bir haksızlık teşkil etmekte. Ayrıca gerek bölüm, gerekse diğer fakültelerden aldığımız zorunlu derslerin içeriği oldukça ağır. Okulumuzun simgesinde bilim, sanat ve teknik ibareleri bulunmakta. Oysa bu düzenleme ile üniversitenin öğrenciler için çizdikleri yolda ilerlemek bir yana, derslerimiz normal akışındaki işleyişinde bile hem biz öğrenciler hem de değerli hocalarımızın zorlandıklarını görmekteyiz. Kısacası hem devam zorunluluğu hem de FZ notu, Bilkent öğrencisi olarak bize çizilen vizyonda ilerlememizi zorlaştırmakta.Bununla birlikte İngilizce Hazırlık Okulundan sonra yeni döneme irregular olarak başlayan arkadaşlarımızın, her dönem her dersin açılmayışından ötürü başladıkları dönemde belirli sıkıntıları mevcut. Bu şekilde fakülteye adım atan arkadaşlarımız için de bir takım çözümler getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Peki, bu sorunları çözmek için ne gibi projeler öngörüyorsunuz?

FZ notu ve devam zorunluluğu açısından, hem kulübümüze bağlı arkadaşların hem de benim bir öğrenci olarak hazırlanmasında katkıda bulunduğum bir dilekçe oluşturulmuş durumda. Şu anda öğrenci arkadaşların imzalarının toplanması devam ediyor ve işlem sona erince bu dilekçeler dekanlığa sunulacak. Bunun haricinde Öğrenci Konseyi’ne seçildiğim takdirde, üst makamlara ulaşmam da daha kolaylaşacağından, bu toplanan imzaların değerlendirilme aşamasında daha aktif görev alacağımı düşünmekteyim. Irregular başlayan arkadaşlarımız için de her dönem her dersin açılması gibi bir projem mevcut.Her şeyin dışında, Bilkent Hukuk Fakültesi öğrencileri olarak bir birlik beraberlik sorununa sahip olduğumuzu düşünüyorum. Birlik ve beraberliğin nasıl sağlanacağına gelince; bunun için tamamen profesyonel, 3 gruptan oluşan bir sistem geliştirmeye karar verdik. Bahsettiğim 3 grubun her birini farklı dönemlerdeki öğrenci ve mezunlar oluşturacak. Birinci aşama: Fakülteye ilk adımlarını atanlar, ikinci aşama: Son sınıf öğrencileri, üçüncü aşama: Mezunlar. Bu üç grup arasında oluşturulacak ve birbirinden sorumlu olacak arkadaşlar, ait oldukları çekirdek grup içinde birbirlerine, ders kaydından, hukuk bürosuna girişe kadar birçok konuda yardımcı olacaklardır. Örneğin bir çekirdek grubun içerisinde, 5 tane 1. sınıf, 2 tane son sınıf öğrencisi ve 1 tane de mezun arkadaşımız yer alacak. Böylece hem hepimizi ilgilendiren konularda göstereceğimiz duyarlılık artacak hem de bireysel anlamda her birimizin kariyeri, henüz fakülteye yeni başladığımız andan itibaren garanti altına alınmaya çalışılacak. Eğer bu göreve seçilirsem, bu projeyi önümüzdeki sene itibariyle hayata geçireceğimin sözünü gönül rahatlığıyla veriyorum.

923344_10152407732684625_1310886532_n

Diğer adaylar da büyük ihtimalle benzer sorunları teşhis etmişlerdir ve çözümü için bazı projeler öngörüyorlardır. Fakülte öğrencileri neden size oy vermeliler? Sizi diğer adaylardan farklı kılan şey ne?

Bizlere dayatılan devam zorunluluğu, FZ notu vb. nice soruna karşı ayrı ayrı çözümler bulmak bu tip sıkıntıları kalıcı olarak ortadan kaldırmayacaktır. Şu anda karşımıza çıkan söz konusu zorluklar, geçici çözümlere başvurulduğu takdirde, bir zaman sonra başka isimlerle tekrar önümüze konacaktır. Kalıcı çözüm ise bu tarz dayatmalar karşısında birlikte hareket etme refleksimizi geliştirmektir. Beni diğer adaylardan ayıran da fakültemizde birlik ve beraberliği sağlayacak olmanın teminatını vermemdir. Yani seçildiğim takdirde ben, bütün öğrenci arkadaşlarımla, onların isteklerinin bir elçisi olarak ilerleyeceğim.

Peki, sizce kazanma şansınız ne? Beklentiniz nedir?

Bu işe başlamadan önce arkadaşlarımla oturduk, konuştuk ve bir değerlendirme yaptık. Kazanacağıma dair inancım tam olmasa zaten bu sürece hiç başlamazdım. Arkadaşlarımın da desteğini gördükten sonra sonuçtan oldukça umutluyum.

Kazandığınız takdirde, bahsettiğiniz projelerin hayata geçme ihtimali nedir? Farklı bir Bilkent Hukuk Fakültesi vaat ediyor musunuz yoksa genelde olduğu gibi, bu tarz sözler yine havada mı kalacak?

Gayet tabii. Ben verdiğim sözlerin gerçekleşmesi kararlılığındayım. Bunun için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ayrıca, bunlar sadece benim isteğimle değil ancak birlikte hareket ettiğimiz takdirde, yerine getirebileceğimiz talepler ve çözüm bulabileceğimiz sorunlar. Bu nedenle tüm arkadaşlarımın desteğini bekliyor ve şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

Leave a Reply