19 Aralık Çarşamba günü, GazeteBilkent tarafından düzenlenen Ünlü Söyleşileri kapsamında; AKUT kurucu üyesi, dağcı, fotoğrafçı ve yazar kimlikleriyle tanınan Nasuh Mahruki, FFB-06’da katılımcılar ile buluştu. Bilkent Üniversitesi mezunlarından olan Mahruki, söyleşiye Bilkent’te bulunmanın kendisine verdiği mutluluğu dinleyicilerle paylaşarak başladı.

Öncelikle üniversite hayatının insana kattıklarından bahseden Mahruki, bu anlamda Ankara ve Bilkent Üniversitesi’nin avantajlı bir konumda olduğunu; Bilkent’in gerek akademik ve gerek sosyal anlamda öğrencilerine pek çok olanak sunduğunu vurguladı. Öğrencilere, bu olanaklardan sonuna kadar yararlanmalarını tavsiye etti.

Hayatımızın iplerini kendi elimizde tutmamız gerektiğine inanan Mahruki, “Herkes gibi olursanız sıradan, kendiniz gibi olursanız değerli olursunuz” diyerek diğer insanlardan sıyrılarak farklı olabilmenin önemini vurguladı. Hayatımızda başımıza gelen iyi-kötü her şeyin sorumlusunun kendimiz olduğunu belirtti. Yeni yerlerde bulunmanın, önyargıları kırdığına inandığını da sözlerine ekledi.

Daha sonra katılımcıların sorularını alan Mahruki, soruları kendi yaşam deneyimlerinden yola çıkarak cevapladı. Söyleşinin sonunda kendisine takdim edilen çiçeği kabul eden konuğumuz, alkışlar eşliğinde uğurlandı.

Nasuh Mahruki kendisine sorulan soruyu dinlerken

GazeteBilkent Mezunlar Editörü Ekin Gönençen – Nasuh Mahruki – GazeteBilkent Genel Yayın Yönetmeni Esin Batak

Leave a Reply