Yılın en güzel zamanlarıdır yeni yıllar.

Bir kere, koca bir yılı sorgulaman için eşsiz bir fırsat sunar sana yeni yıl. Sorguladıkça daha iyi tanırsın kendini, gözlüklerini çıkartıp bakarsın bu sefer yaşadıklarına. Tek tek düşünürsün koca bir yılı, geride bıraktığın anıları. Bazen “keşke”ler eksik olmaz dilinden, bazen “iyi ki” lerin getirdiği tebessüm yerleşir yüzüne. Ne olursa olsun, bu anıların hayatına kattıklarını düşünür; yeni yıla merhaba demek için bir kez daha sabırsızlanırsın. Bilirsin ki yeni yıl yepyeni anılar getirecek.

Yeni yıl, beraberinde yeni bir “ben” getirir sana. “Artık başka biri olacağım” dersin. Değişiklikleri düşündükçe heyecanlanır, dört gözle gelmesini beklersin yeni yılın. Bu gün, senin yeni benliğinin başlangıcı olacaktır, bilirsin. En azından bunu düşünerek rahatlatırsın kendini, geçmişteki hatalarını örtmek ister gibi.

Yeni yıl, yeni planlar zamanıdır. O an, bu planları uygulayıp uygulayamayacağını düşünmezsin bile. Sadece cazip gelir sana o planları yapmak. Bunları yapabileceğine inanmak.

Sevdiklerine sıkı sıkı sarılma zamanıdır yeni yıl. Onların değerini bir kez daha anlar, hayatlarında olduğun için şanslı sayarsın kendini. Sahip oldukların için teşekkür edersin, bunu gerektirir çünkü. Hayatındakilerin değerini sana bir kez daha gösterme zamanıdır yeni yıl.

En önemlisi, yeni yıl yeni bir başlangıçtır.

Yepyenidir.

Umuttur.

Geçmişteki üzüntülerin, yeni mutluluklara kapı aralayacağı tesellisidir.

Yeni beklentiler demektir yeni yıl.

İşte bizler de GazeteBilkent ailesi olarak, Bilkent’in 2013 yılından beklentilerini dinledik.
Onların mesajlarını bir de sizler izleyin:

https://www.youtube.com/watch?v=dp86_XJDZR0

İyi yıllar!

Leave a Reply