28 Aralık 2011 tarihinde, Şırnak Roboski’de 19’u çocuk olan 34 insanımız, bazı devlet güçleri tarafından öldürüldüler. Katliamın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen, olayın sorumluları henüz açıklanmadı. Roboski hala Türkiye halkı için kanayan bir yara olmaya devam ediyor.

Geçen 1 yıl süresince, çeşitli politik gruplar ve hükümet, ölenlerin “kaçakçı” ve “terörist” olduklarını iddia ederek katliamı örtbas etmeye çalıştılar. Ak Parti, hayatını kaybeden insanların yakınlarına, “gerekirse” para yardımcı yapacağını açıkladı. İçlerinde yakınları ölenlerin de bulunduğu, Roboski’de gerçekleşenleri protesto eden eylemciler göz altına alınıp tutuklandılar.

Katliam, “zincirleme hata” olarak adlandırılarak kazaya indirgenmeye çalışıldı. Başbakan, “Her kürtaj bir Uludere’dir!” diyerek katliamı ne derece ciddiyetle ele aldığını gösterdi.

Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen, Roboskililer ve ‘Roboski için Adalet Girişimi’ başta olmak üzere bazı muhalif kesimler, katliamın sorumlularının duyurulması ve katliam sonrası yaşanan acıların dinmesi için savaş veriyorlar.

Leave a Reply