Sega için tasarlanan Tomb Raider, oyun sektörünün duraksamaya girdiği bir anda büyük bir sükse yaparak, kahraman olmuştu. Birçok oyuncunun gönlünü fetheden ve ilk dört yılında, her yıl bir tane olmak üzere 4 oyun çıkartan Tomb Raider, daha sonra, karakterimiz Lara Croft’un beden ölçülerinin küçülüp, göğüslerinin büyümesi ve konudan tamamen uzaklaşması nedeniyle çok dikkat çekmiş ve oyuncuların hayalleri yıkılmıştı. Oyunların ardından çekilen filmlerin ve en son oyun olan “Underworld” ün de oyuncuların beklentilerini karşılamaması üzerine, 4 yıllık bir sessizlik olmuştu.

İşte bu kocaman ve bekleyişle geçen 4 yılın ardından; Tomb Raider yepyeni bir oyun ve kurguya daha yakın bir temayla karşımıza çıkıyor. Yeni oyunda daha genç daha olgunlaşmamış bir Lara bizlerle olurken, Japonya yakınlarında bir adaya düşecek ve adada bir yandan kayıp eşyalarımızı bulmaya çalışırken, bir yandan da hayatta kalma savaşı vereceğiz.

Crystal Dynamics gibi bir usta tarafından hazırlanan Tomb Raider’ın, dağıtımcılığını da Square Enix üstlenmiş durumda. Oyun 2013 içerisinde Play Station 3, Xbox 360 ve PC platformları için raflardaki yerini alacak.Lara’nın sesini ise ünlü aktris Camilla Luddington yapacak.

Lara’nın olgunlaşma evresine ve yeni yetenekler keşfetmesine tanık olacağımız bu yeni oyunda, silahlarımız geliştirebilmemiz de mümkün olacak. Grafiklerinde ufak tefek bir takım eksiklikler olsa da, yeni oyunun bu defa konuya bağlılığı ve Lara’nın kendisine değil de, oyunun konusuna dikkatleri çekmesiyle oyuncuların beklentilerini karşılayacak gibi duruyor. 5 Mart 2013’ü beklemeye değer!

Tanıtım trailer’ına bu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.youtube.com/watch?v=ol_-QGlwRqc

Leave a Reply