Hayaletler, cinayetler, talihsiz bir geçmiş, tarot falları ve hepsinin gölgesinde araştırılan ve parça parça anımsanan bir geçmiş hayat… Bütün bunları vaat eden bir kitap “Tapınak”. Kate Mosse, muhteşem kurgusu ve akıcılığıyla insanı sürükleyen kelimeleriyle size kalın ama bir solukta okunacak bir kitap tanıtıyor.

Tamamı Fransa’nın muhtelif bölgelerinde geçen kitabımızın kahramanı Meredith Martin evlat edinilmiş, ünlü besteci Debussy’nin hayat öyküsünü araştırırken bir yandan da kendi öz ailesinin tarihine ulaşmaya çalışan bir yazardır. Carcassone’daki Domain de la Cade’e yolu düşen Meredith, henüz adını koyamadığı hayaller ve elinde eski ailesinden kalma hatıralarla araştırmasına devam ederken bir tarotçuya yolu düşer. Seçtiği kart destesinin kendisine çizdiği yolda ilerlerken bir yandan da tarot kartlarının gizemini ve olayların perde arkasındaki cinayetleri çözmelidir. Ona yardım eden talihsiz aşık, babasının ölümündeki sır perdesini aralaması için ondan yardım talep ederken; ailesinin geçmişinin Meredith’in ailesiyle kesiştiğinden habersizdir.

Geçmiş hayatlara, tarot kartlarına ve gizemli şeylere ilgisi olanların bu kitabı kaçırmamaları gerekir diye düşünüyorum. Kartların gizemi, geçmişin tozlu hatıralarını bir bir haritaya döküp büyülü olayların karanlığını aydınlatırken; her dakika daha çok heyecanlanacaksınız. Birçok gazete ve dergiden de olumlu eleştiriler toplamış ve bu olumlu eleştirilerin her kelimesini hakkıyla hak etmiş olan Tapınak, eş zamanlı olarak giden iki kadının öyküsünü, birbirinin geçmiş hayatları olmalarına bağlayarak bir solukta sonuna gelmek isteyeceğiniz sayfalarını gizemlerle süslemiş.

Keyifli okumalar…

Leave a Reply