frozen flowerİki erkek arasında yaşanan aşk ve erkeklerden birinin bir kadın bedeniyle tanıştığında gerçek hislerini bulması… İki erkek ve bir kadından oluşan bilindik bir aşk üçgeninde aşık olunan bu sefer kadın değil; bir adam… İki aşk arasına sıkışmış, daha çocukken kaderinin ipleri elinden alınmış bir adamın, aşkı tanıyarak kaderinin iplerini eline almaya çalışma ve özgürleşme savaşında adeta  “ayazda bir çiçek”e dönüşmesi…

Sizlere bugün Kore sinemasından bir film tanıtacağım. Film, kral ile komutanı arasında geçen bir aşkı ve hanedan kuralları sonucu komutanın gerçek aşkı bir kadında tanımasını ve kralın aşkının karşılıksızlaşmasını konu alıyor. Ayrıca film; tarihi ve karakter, senaryo bazında kurgusal bir yapıya sahip. Film; 10. ve 14. yüzyıl arasında Kore’de hüküm sürmüş olan Goryeo hanedanı ve Goryeo’nun, egemenliği altında ve eyaleti olduğu Çin’i o dönemde yöneten Moğol kökenli Yuan hanedanı zamanında geçiyor.

Daha küçükken krala hizmet için yetiştirilmek üzere seçilen çocuklardan biridir Hong Lim. Goryeo kralı da kendisinden birkaç yaş büyüktür ve diğer çocuklar arasında Hong Lim’e ayrı bir ilgisi vardır. Daha küçüklükten beri krala bağlılık, Goryeo’ya bağlılık düşüncesiyle yetişen çocuklardan biri olduğu için, kralın da kendisine duyduğu aşkın karşılığını ona bir hizmet olarak gören Hong Lim ile kral arasında adeta bir sevgili ilişkisi ve bağı oluşmuştur. Kral, karısına aşk duyamamakta ve onla beraber olamamaktadır; kraliçe, bu yüzden Hong Lim’den nefret eder. Aslen Yuanlı olan kraliçe, Yuan imparatoru olan babasından eşiyle birlikte bir taht varisi yapmaları için baskı görmektedir, yoksa yerine başka bir varis Yuan imparatoru tarafından atanacaktır. Çaresiz kalan kral, Yuan’ın Goryeo’ya daha fazla hükmetmesini istemediği için, tıpkı varis Hong Lim gibi olsun diye Hong Lim’i seçer ve kraliçeyle beraber olmasını emreder. Bir iki kere beraber olduktan sonra kraldan gizlice buluşmaya başlayan Hong Lim ve kraliçenin birbirlerinde aşkı bulmasıyla; kralın bencilce aşkından kendini kurtarıp aşkın ve tutkunun gösterdiği yönde gitmeye başlayarak, Hong Lim’in kraliçe, aklını karartan hisleri ve gözleri aşktan kör olmuş kralın gazabı arasında sıkışması ve devamında birçok olayın gelişmesiyle film devam etmektedir.

Herkesin kendince haklı sebepleri olduğu, şanssız ilişki ve kader sonucu aşkın, tutkunun, mutsuzluk ve öfkenin insanların hem kendisine hem de başkalarına nasıl zarar verebileceğini konu alan, Uzakdoğu ve antik Kore kıyafetleri, yaşayış tarzı, müzikleriyle oldukça güzel ve göz dolduran bir ambiyans sunan bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.

Filmin fragmanı için: http://www.youtube.com/watch?v=qUlfJXWenIM

 

 

 

Leave a Reply