Ankara Üst Kattaki Terörist’i “Uğurladı”

images

İkincikat tiyatronun dikkat çeken oyunu “Üst Kattaki Terörist” geçtiğimiz cumartesi CerModern’de Ankara izleyicisiyle buluştu. Ankaralılar’ın Behzat Ç. dizisiyle yakından tanıdığı senarist Emrah Serbes’in Erken Kaybedenler kitabından “Üst Kattaki Terörist”, genç yönetmen Sami Berat Marçalı tarafından tiyatroya uyarlanmış.

Askerde şehit olan abisinin ardından hiç ağlamayıp teröristleri sevindirmemesiyle gururlanan on iki yaşındaki Nurettin (Denizhan Akbaba), üst kata saçı sakalı karışık Kürt bir üniversite öğrencisi taşınınca delirir, üst katlarında bir terörist vardır artık!

Sürekli üst kattaki teröristi, Semih’i (Bedir Bedir), öldürme veya ocak başkanına öldürtme planları yapan Nurettin hemen yeni komşusunun kapısını çalar, ama kapıyı Semih’in kız arkadaşı Evin (Gözde Kocaoğlu) açar. Evin’i gören Nurettin biraz olsa yumuşar ve düzenli olarak yeni komşularının misafiri olmaya başlar.

Nurettin’i oynayan on iki yaşındaki Denizhan Akbaba’yı muhtemelen dizilerden veya reklamlardan tanıyorsunuz ya da tanıdığınızı sanıyorsunuz çünkü Denizhan’ın ikiz kardeşi Emirhan’da tanınmış bir oyuncu. Onları Suskunlar, Öyle Bir Geçer Zaman ki gibi dizilerde ya da Cem Yılmaz’ın reklam filminde görmüşsünüzdür.

Oyunun başrolü Denizhan oldukça iyi bir performans sergiledi. Böylesi bir senaryonun altından rahatça kalkmış ve rolüne ayrı bir renk katmıştı. Asi, hırçın, küfürbaz Nurettin’di o. Yaşına göre ağır olduğunu düşündüğüm bir rolü, tiyatro sahnesinde bu kadar başarılı sergileyişi etkiledi beni.

Denizhan Akbaba ve Bedir Bedir

Denizhan Akbaba ve Bedir Bedir

Gel gelelim “teröristimize”… Bedir Bedir üniversite öğrencisi, Kürt Semih rolü ile oldukça doğal ve gerçekçiydi. Nurettin’e “Küçük Faşo” diye seslenişi bir yana, sazıyla ve güzel sesiyle “Uğurlama” yı söylemesi bir yana…

20140419_182935

Tek perdelik Üst Kattaki Terörist gerek kısa ve sade oluşu gerekse seyirciyi hem gülmekten kırması yer yer de ağlatmasıyla tam tadımlık bir oyun. Olur da bir gün izleme fırsatınız olursa sakın kaçırmayın.

 

 

Leave a Reply