Bunaltıcı yaz sıcaklarından kaçmak istiyorsanız ve deniz, kum, güneş üçlüsü size çok uzaksa; geriye en güzel seçenek serin bir sinema salonunda keyifli bir film, patlamış mısır ya da bu mevsim için en güzeli Frigo lezzeti iyi bir alternatif olabilir.

Bu hafta vizyona giren filmlerden yapmış olduğum liste umarım seçiminizde yardımcı olur, şimdiden iyi seyirler.

 

Herkül: Özgürlük Savaşçısı

Sizleri bilmem ama sinemada izlemeyi en sevdiğim tür aksiyon filmleridir. Dev ekran ve ses efektleri insanı ayrı bir havaya sokuyor. Eğer siz de aksiyon filmi tutkunlarındansanız Herkül sinemalarda sizi bekliyor.

Zeus’un oğlu, yarı tanrı-yarı insan Herkül’ü hepiniz biliyorsunuzdur, peki ama efsaneden uzaklaşıp biraz daha aksiyona kayarsak ve Herkül için ideal adamı, Dwayne Johnson’ı da başrole koyarsak bu filmi kaçırmak olmaz değil mi?

Vizyona çıktığı ilk gün izlediğim Herkül, klasik Herkül efsanesini değil efsanedeki görevler tamamlandıktan sonrasını anlatıyor.

Bu filmde beklediğim aksiyondu ama ekstra bol bol kahkaha da attım, bence beklentilerinizi karşılayacak bir film.

Fragman:

 

Muska

İşte bu filmler yüzünden yaşlı teyzelerden korkar oldum.

İşte bu filmler yüzünden yaşlı teyzelerden korkar oldum.

Bu hafta vizyona beklenenden fazla korku filmi girdi.  Aksiyon değil de ben sinemada asıl korku filmi izlemeyi severim diyorsanız size gün doğdu.

Bu hafta vizyondan sizin için seçtiğim film; Muska.

Şu ana kadar birçok korku filmi izledim ama hiç Türk korku filmi izlemedim, çünkü kalbim el vermedi. Nedendir bilmem, Türk korku filmleri her zaman çok gerçekçi geldiği için yabancı örnekleri gibi çerez gibi gitmek yerine insanı bir farklı etkiliyor. Belki de dini unsurların sürekli olarak kullanılması gerçekliğini, inandırıcılığını ve tabii ki korku etkisini artırıyor.

Filmin özeti şu şekilde;

Hayatında ters giden birçok olay sonucunda kalacak bir yer bulamayan köşe yazarı Celal, geçici olarak bir pansiyona yerleşir. Ancak gerek pansiyonun gizemli görüntüsü, gerekse sahibi Aliye Hanım’ın anlaşılmaz hareketleri Celal’i tedirgin etmeye başlar. Pansiyonda kalmaya devam ettiği sürece başına garip olaylar gelmeye devam edecektir.

Bırakın sinemada izlemeyi  benim fragmanı izleyecek bile cesaretim olmadı ama sizlere iyi seyirler.

 

Anormal Aktivite 2

Korku filmi hayranlarından değil misiniz? Peki onlarla dalga geçip, biraz eğlenmeye ne dersiniz? Eğer kahkahanın peşindeyseniz Anormal Aktivite 2 bu hafta vizyona giriyor.

Kabul ediyorum, korku filmleriyle dalga geçen komedilerden biraz gına gelmiş olabilir ama korku filmi haftasında elinizdeki tek komedinin sizi o kadar da hayal kırıklığına uğratmayacağını düşünüyorum. Kalite aramıyor sadece gülmek istiyorsanız Anormal Aktivite 2 sinema salonlarında sizi bekliyor.

Fragman:

 

Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti

Planet of Apes'ciler Cesar için izleyin derim, çok büyümüş kerata.

Planet of Apes’ciler Cesar için izleyin derim, çok büyümüş kerata.

Vizyona gireli iki hafta olsa da asla atlamayacağım bir film var.

Maymunlar Cehennemi’ni izlemeye başladıysanız serinin tüm filmlerini izlemekle yükümlüsünüz artık. Gary Oldman gibi bir efsanenin rol aldığı Şafak Vakti’ni es geçemezsiniz.

Maymunlar Cehennemi filmlerinin artık kurdu olmuş ben bu filmi de kaçırmayarak yine ilk günden sinemaya koştum. Aslında bayatlamış bir klişe olan insan neslinin bir virüsle yok olma mücadelesiyle karşı karşıyayız yine. Yalnız bu sefer bayat hikaye geri planda kalıyor. Asıl hikâye maymunların giderek uygarlaşmasını ve insan nesliyle savaşa giderek yaklaşmasını konu alıyor. Güzel bir film izlemek istiyorsanız, Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti aradığınız en tatmin edici cevap olabilir.

Leave a Reply