Eove6aS

Son olarak trans kadın Eylül Cansın’ın intiharıyla ülke gündemine yeniden oturan ‘LGBTT’ bireylere yönelik ayrımcılığı ve nefret suçlarını; hayatları kararan insanların ardından hatırlamak yerine, bunların her zaman farkında olmak ve bireyin yaşama hakkını onurlandırmak için tam yerinde bir festival kapıda.

Bu yıl 4.sü düzenlenecek olan ‘Pembe Hayat KuirFest’ 15 Ocak’ta Ankaralıyla buluşuyor. Atölyeler, paneller, söyleşiler, film gösterimleri… Dopdolu ve farklı bir festival deneyimi için KuirFest’i kaçırmayın.

‘Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’; Türkiye’nin ilk transseksüel hakları derneği olma unvanını taşıyor. Transseksüel bireylere doğrudan destek hizmeti de sunan ‘Pembe Hayat’; Kızılay Büyülü Fener Sinemaları, Tayfa Kitapkafe, Mek’an Sahne ve Nefes Bar gibi mekânlara yayılmış renkli etkinlik programıyla festivalin hakkını verecek gibi görünüyor.

KuirFest; Gökkuşağının Altında, kÜLT, LGBT Tarihi Şanlıyor, Kuir Belgeseller, L-Tarih, Daniel McIntyre Retrospektif, Atina Avant Garde Film Festivali Seçkisi, Queer Lisboa Film Festivali Seçkisi İsveç’ten Kısalar, Kuir Kısalar başlıkları altında toplanan filmlerle; Lezbiyen İntikamcılar, Kendi Tarihimizi Yazmak: Onur, Kadrajda İntikam ve Dayanışma: 80’lerden Günümüze Video ile Sokağa ve Kendimize Bakmak, Avangardın Kuir Kökleri gibi söyleşi ve panellerle; Aykan Safoğlu ile Rol Çorloma Atölyesi ve Rüya Sineması: Gırtlağına Kuvvet Atölye gibi atölyelerle Ankaralıları buluşturmak üzere.

Sadece Ankara’da değil, 23-25 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da da başlayacak olan festivalin İstanbul gösterimleri, Beyoğlu Pera, Kadıköy Moda Sahnesi ve İstanbul Modern Sinema’da gösterilecek.

Ayrıca festival kapsamında, Ankara EskiYeni’de 17 Ocak’ta ‘I’m Coming Out’ ve 20 Ocak’ta  ‘Queer The Night’ isimli iki parti düzenlenecek.

4. Pembe Hayat KuirFest, 15-22 Ocak tarihleri arasında Ankara’da. Kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Programla ilgili ayrıntılı bilgi için;

http://www.pembehayatkuirfest.org/

Leave a Reply