vampire-weekend-4e5167afdae04

Bağımsızlar yazı dizimizle yepyeni, birbirinden renkli indie gruplarını tanıtmaya devam ediyoruz. Üçüncü yazımızı New York çıkışlı, ilginç isimleriyle dikkatimi çeken Vampire Weekend grubuna ayırdık. Grup baş vokalist ve gitarist Ezra Koenig, gitarist ve arka vokalist Rostam Batmanglij (enteresan bir soyadı), baterist Chris Tomson ve son olarak basçı ve arka vokalist Chris Baio’dan oluşuyor. Grup üyeleri Columbia Üniversitesi’nde okurken tanışmışlar.

İlk yazımızda dediğimiz gibi indie terimi ilk başlarda herhangi bir müzik şirketiyle çalışmayan şarkıcı ve gruplar için kullanılıyordu ancak daha sonra bu terim belli başlı bir türe addedilemeyen şarkıcı ve gruplar için kullanılır oldu. Vampire Weekend de son dönem indiecilerden, XL Recordings altında çalıyorlar.

 

Vampire Weekend – Step

 

2006 yılında kurulan grubun ilk albümü Vampire Weekend (2008) grupla aynı adı taşıyor. Bu dikkat çekici isim fikriyse grup lideri Ezra’dan geliyor. Belki çoğunuz bir vampir çetesini anlatan Lost Boys’u izlemişsinizdir. Ezra da Lost Boys’u izliyor ve ondan etkilenerek sadece iki gün içerisinde Vampire Weekend isimli kısa filmini çekiyor. Filmin başkahramanı Walcott ise bir şarkılarının ismi oluyor.

İkinci albümleri Contra (2010)‘dan sonra, 2013’te Modern Vampires of the City isimli üçüncü albümlerini çıkarıyorlar ve onlarla bu albümleri sayesinde tanışıyorum. Modern Vampires of the City onlara Grammy’de  En İyi Alternatif Müzik Albümü ödülünü kazandırıyor.

 

Vampire Weekend – Diane Young

 

Çoğu indie parçasında olduğu gibi onların da oldukça farklı tını ve yorumları var. African müzikten oldukça etkilenen grup kendine has müziği ile yükselişine devam edecek gibi görünüyor. Rahatlamak istiyorsanız ve bayat şarkılardan bıktıysanız Vampire Weekend’i bir kereliğine de olsa dinlemenizi tavsiye ederim. Sakın sadece adlarına bakıp yargılamayın onları, şehrin modern vampirlerini sizler de seveceksiniz.

Bağımsızlar – 4 yazımızda herkesçe bilinen ama aslında alternatif – indie müzik yaptığını fark etmediğiniz popüler gruplara bir bakış atacağız.

O zamana kadar müzikle kalın!

 

Yazı dizimizin önceki yazıları için:

A Great Big World: Bağımsızlar – 1 http://gazetebilkent.com/2014/01/16/a-great-big-world-bagimsizlar-1/

HAIM: Bağımsızlar – 2 http://gazetebilkent.com/2014/02/11/haim-bagimsizlar-2/

Leave a Reply