Bir grup düşünün.

3 yıl boyunca bildiğiniz başka bir grubun solistinin solo şarkılarını çalan; uzun süre “????” olarak anılan, kuruluşundan beri yalnızca tek bir şarkı üreten ama yine de dinlemeden duramadığınız.

Bir grup düşünün.

Beynini kimsenin çözemeyeceği müthiş müzik adamlarından oluşan, toplama gibi sağlam bir kadrosu olan.

Bir grup düşünün.

Solisti Radiohead’in “muhteşem” Thom Yorke’u, basçısı Red Hot Chili Peppers’ın Flea’sı olan.

Yıllardır Radiohead başta olmak üzere pek çok büyük isme prodüktörlük yapan Nigel Godrich ve Joey Waronker’e Mauro Refosco da eklenince bu grup, hayal gücünün sınırlarını zorlayan, rüya gibi bir grup ortaya çıkmış.

2009’da kurulan ve bu eylüle kadar bir adı olmayan bu “grup” nihayet dinleyenlerinin ağızlarının suyunu akıtacak ilk albümleriyle gelmeye hazırlanıyor. Eylül ayında Thom Yorke’un Twitter’dan isimlerini “Atoms for Peace” olarak duyurduğu grup, bu adı Thom Yorke’un solo albümünde yer alan aynı adlı şarkıdan, bu şarkı da ismini eski Amerikan başkanı Dwight Eisenhower’ın 1953 yılında yaptığı ünlü konuşmasından alıyor.

Thom Yorke, iyi bir dans kaydı yapmak istediğini fakat dans ederken keyif aldığı tüm şarkılarda en azından iyi bir tane vokal fikri olduğunu söylüyor. “Bence, vokali olmayan, iyi ezgi diye bir şey.” derken bir müzisyen olarak yaşadığı zorluğu da anlatıyor aslında. Müzik “çalmak” ve makineler yardımıyla “oluşturmak” ona istediğini veremiyor. Thom Yorke, sevenlerini büyüleyen vokalini de bir çalgı aleti gibi kullanmadan rahat edemiyor. Godrich, albümü oluştururlarken Thom Yorke’un aslında “fedakârlıkta” bulunduğunu söylüyor ve ekliyor: “Bu Thom için bir iç savaş, hem iyi bir dans kaydı yapmak istiyor hem de üzerine söylemek. Yoksa kimsenin umrunda olmayacağını düşünüyor.”

Albümün çıkış tarihi, ismi ve şarkı listesiyle ilgili internette dolaşan söylentilerin hiçbiri onaylanmasa da; kış mevsiminde çıkacağı ön görülen albüm, bizi uzun süre kulaklıklarımıza bağlı yaşatacağa benziyor. Bunu ön görmek için albümün çıkmasını beklemeye gerek yok. Grup, albümün ilk teklisi “Default”u ve şarkının videosunu 6 Eylül’de yayınladı. Üzerine Youtube’dan izlenebilecek canlı kayıtları da eklediğinizde, kendinizi soğuk kış günlerinin bir an önce gelmesi için dua ederken bulabilirsiniz.

Leave a Reply