Asıl adı Chazwick Bundick, ama o İspanyolca ve Fransızca’yı birleştirerek oluşturduğu sahne adı Toro Y Moi’yı kullanıyor. Toro Y Moi, pek çok  türden etkiler taşıyan bir müzik yapsa da, müziğinde ağır basan tınının “chillwave” olduğunu söylemek yanlış olmaz. Zaten dinleyicilerinin çoğu, bu akımın çok iyi bir örneğine şahit olabilmek için dinliyor Toro Y Moi’yı.

Henüz 26 yaşındaki Bundick, müzik dünyasına 2010 yılında yayınladığı ilk albümü “Causers of This” ile giriş yaptı. Washed Out, Gold Panda ve Neon Indian gibi sevilen gruplarla kıyaslanacak kadar başarılı bulunan bu albüm, Toro Y Moi’nın chillwave türünü elektronik, pop, funk ve klasik R&B tını ve düzenlemeriyle zenginleştirdiği güzel bir selamdı. Bundick’in chillwave’i dinleyicisini sahillere götürüp, onu denizden esen bir rüzgar ferahlığıyla tazelerken, müzik endüstrisine taze bir soluk getirdi. Söz yazarlığı eleştirmenlerce zayıf yanı olarak değerlendirilse de, Bundick’in aranjör tarafı bu eksikliği giderebilecek kadar başarılı ve dinleyicilerine karşı cömertti.

Geçtiğimiz sene yayınladığı “Underneath the Pine” ise Bundick’in müzikal yolculuğunun retrospektif bir anlatımı niteliğindeydi. Causers of This’e yakın bir çizgiyle başlayan albüm ilerledikçe daha zengin, daha tutarlı ve daha çekici bir hal alıyor, bizleri mest ediyordu. En az ilk albüm kadar başarılı bulunan ikinci albüm, Toro Y Moi’nın söz yazarı olarak da ilerleyişini gösteriyordu.

Bu yılın ortalarında, 2009 yılında ilk albümü için kaydettiği şarkıların bir derlemesi olan “June 2009” adlı parçayı yayınlayan Toro Y Moi, yılın kalanını önümüzdeki günlerde yayınlayacağı üçüncü albümü “Anything in Return” üzerinde çalışarak geçirdi. Bu albümün ilk habercisi, geçtiğimiz ekim yayınlanan ve kliplenen ilk tekli “So Many Details” idi. “Havadar” vokali ve insanın içini açan müziğinden ödün vermeyen Toro Y Moi, 2013’ümüzü ikinci tekli “Say That”in klibini yayınlayarak kutladı. 1 Ocak günü Youtube’da paylaşılan klip ise 3 gündür takıntılı bir şekilde izlediğim, tek şey oldu. Albümü bize tanıtan bu iki şarkı benim Toro Y Moi’dan beklentilerimi haklı çıkartırken, albüm için heyecanımı da arttırdı.

Bu heyecanın bir başka tetikleyicisi de 16 Ocak’ta Babylon’da Toro Y Moi’yı canlı izleyecek olmamızdır elbette. Konserin biletlerine Biletix’ten ve Babylon gişesinden ulaşmanız mümkün. Toro Y Moi’yı yakından tanımak istiyorsanız, hızla Youtube’a girmenizi ve Chazwick Bundick’in yarattığı harikalar dünyasına adım atmanızı öneririm.  16 Ocak gecesi Babylon’da görüşmek üzere.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gGmfOsdla2Y

Leave a Reply