Hayalinde canlandırdığın fikirlerini kağıda dökmek ister misin? Kağıda döktüğün o düşünceler bir hikaye anlatsa ve o hikaye bir yarışmanın başvuru formuyla değerlense ne dersin? Hatta bu yarışmayla sen  hayallerine yaklaştığını hissetsen, elle tutulur bir hediyeden çok daha özel bir şeyse bu; özellikle sinemaya düşkün veya medya sektörüne yakınsan bir adım öne çıkmış olsan hem… Evet varım dersen İstanbul Film Akademisi’nin ilkini gerçekleştirmekte olduğu senaryo yarışması seni bekliyor!

Bir erkek, bir kadın, bir ev ve 2 dakika… Konu serbest, ne anlatacağın, ne mesaj vereceğin sana kalmış. Senden istenen yaratıcılığını kullanman ve yazdığın hikayenin çekilebilir özelliklere sahip olması. Bunun sebebi de dereceye giren filmlerin çekilecek olması. Uygulanabilir bir prodüksiyon olmalı ki çekim aşaması yapım ekibini zorlamasın. Kazanan kişilerin senaryoları hayata geçirilirken isterlerse kendileri de yapım ekibine dahil olabilecekler.

Yönetmenler Andaç Haznedaroğlu, Emek Gül, İlker Canikligil, senaryo doktoru Öktem Başol ve senarist Pınar Bulut’un bulunduğu jüride ilk ona giren senaryolar ödülle değerlendirilecek. Tüm dünyada 56 sanat okulu bulunan The Art Institutes’ten farklı değerlerde eğitim bursu verilecek dereceye girenlere. Birinci olan kişi The Art Institutes’ten 10.000 $ değerinde yurtdışı eğitim bursu ve onun yanında özel olarak İstanbul Film Akademisi Film Yapım ve Yönetmenlik Atölyesi Bursu kazanacak. Her yarışmacının en fazla üç senaryoyla başvurabildiği ve 30 Mayıs’a kadar senaryoların yarisma@istanbulfilmakademi.com‘a word ya da pdf dosyası olarak gönderilmesi gerektiği unutulmamalı.

 

8d3c2e38156d76eecc7e848ca41f6442

 

2011 yılında kurulan ve bu zamana kadar sinema üzerine çeşit çeşit atölye oluşturan İstanbul Film Akademi senaryo yarışması düzenleyerek de farklı bir atılımda bulunmuş oluyor böylelikle. Ayağınıza kadar gelmiş fırsatı iyi değerlendirin. Günlük olarak yaşadığımız hikayelerden kimbilir neler çıkar. Hayal gücünüz çok, yaratıcılığınız bol olsun…

İyi Şanslar, Başarılar..

 

 

Leave a Reply