Bu seneki MTV Video Müzik Ödülleri dün gece saat 4.00 sıralarında Brooklyn, Barclays Arena’da gerçekleşti. Bu senenin öne çıkan noktalarını ise şu şekilde oldu:

mtv-vma-2013

Gecenin en iyi performansı tartışmasız bir şekilde, bu sene müzik piyasasına geri dönüşünü gerçekleştiren, Justin Timberlake’e aitti. Son single’ı Take Back The Night’la başlayan ve 15 dakika boyunca devam eden bir “medley” sergiledi. Take Back The Night‘ın ardından SexyBack,  My Love, Cry Me A River gibilerinin de dahil olduğu geçmişteki hit şarkılarından oluşan bir şarkı listesiyle karşımızdaydı Justin. Performansın en çok alkış getiren kısmı ise, Justin Timberlake Barclays Arena’da sahnenin tozunu dumanına katarken onun belki de bugünlere gelmesindeki en büyük katkıya sahip olan ‘N Sync grup arkadaşlarının bu performans için bir araya gelmeleriydi. Hep birlikte sahneye çıkıp Bye, Bye, Bye‘ı söylemeye başladıklarında ise seyirciler çoktan deliye dönmüşlerdi. Bu olay SuperBowl ara şovu için birleşen Destiny’s Child’ı anımsattı bana. Justin de Beyoncé gibi muhteşemdi zaten. Bye, Bye, Bye‘ın ardından Justin Timberlake son albümü The 20/20 Experience’ın ilk iki single’ı Suit & Tie ve Mirrors‘ı da söyleyip performansını sonlandırdı. Performansının ardından Jimmy Fallon, Justin Timberlake’in Michael Jackson Video Vanguard Ödülü’nü takdim etti.  Daha önce The Beatles, David Bowie, Michael Jackson, Madonna, The Rolling Stones gibi isimlerin aldığı bu ödülü en son 2011 yılında Britney Spears, Lady Gaga’nın elinden almıştı. Justin Timberlake bu ödülü alma onuruna layık görülen 28. isim oldu.

justin-timberlake-MTV_2013

Justin Timberlake ödülünü Jimmy Fallon’dan aldı.

Gecenin en iyi performanslarından bir diğeri ise Kanye West’e aitti. Son albümü Yeezus‘ta yer alan en dikkat çekici şarkılardan birisi olan  Blood on the Leaves‘le ilginç bir performans sergiledi. West’in performansı benim ağzımı açık bırakmaya yetti ve bu konuda yalnız olmadığımı da biliyorum.

Macklemore ve Ryan Lewis’in Mary Lambert’la birlikte söyledikleri ve aynı zamanda En İyi Sosyal Mesaj İçeren Video Ödülü‘nü de alan Same Love performansı da görülmeye değerdi. Şarkının sonlarına doğru Jennifer Hudson da bu üçlüye eşlik etti, ki bu da “acaba birlikte şarkı mı yapacaklar?” gibi dedikoduları da beraberinde getirmeye yetti.

Gecenin açılışını yapan performansın sahibi ise Lady Gaga olmuştu. ARTPOP isimli albümünün ilk single’ı Applause‘la gerçekleştirdiği performansla genel olarak beğenilen Gaga bu performansına yeterince zaman ayırmamış gibi geldi bana. Applause klibindeki pek çok sahne canlı olarak gerçekleştirilmeye çalışılması gibiydi, daha iyisinin olabileceğini sanmıyorum ben.

Bende bir diğer hayal kırıklığı yaratan performans ise Katy Perry’e aitti. Son single’ı Roar‘un “I am a champion and you’re gonna hear me roar” sözlerinden fazla etkilenmiş olacak ki Katy performansını bir boks ringinde gerçekleştirdi. Ödül töreninin kapanışında sergilenmesinden dolayı sanırım, biraz sönük geçen bir performanstı. Umarım klibi böyle olmaz bu şarkının.

katy-perry-MTV-2013

Gecenin kapanış performansını Katy Perry yeni single’ı Roar ile sergiledi.

Gecede en dikkat çeken performanslardan biri de kesinlikle Miley Cyrus’a aitti. Artık Disney Channel’dan gelen o “sevimli kız” olmadığını göstermek için fazlasıyla çaba sarf eden Miley We Can’t Stop performansında “kötü kız” rolüne bürünmek için çok çabaladı, her ne kadar başarılı gibi dursa da Miley’de bu çok eğreti duruyor.  Performansının ikinci kısmında son zamanların en gözde isimlerinden Robin Thicke ile birlikte Blurred Lines‘ı söylediler ve bu şarkı sonrasında Miley sahneyi Robin Thicke ile birlikte Kendrick Lamar ve 2 Chainz’e bıraktı. Üçlü birlikte Give It 2 U şarkısını seslendirtikten sonra sahneden ayrıldılar. Robin Thicke için yanlış bir şarkı seçimi olmuş bence Give It 2 U, onun albümü kesinlikle daha iyilerini barındırıyor.

miley-cyrus-MYV_2013

Gecenin en dikkat çekici performansı We Can’t Stop ile Miley Cyrus’a aitti.

Gecede performans sergileyen diğer isimler arasında Drake, Bruno Mars ve şov öncesi sahne alan Austin Mahone ile Ariana Grande de vardı.

Gecenin ödül dağılımı ise şu şekilde oldu:

Online oylamayla belirlenenler:

Yılın Videosu: Justin Timberlake – Mirrors

En İyi Erkek Video:  Bruno Mars – Locked Out Of Heaven

En İyi Kadın Video: Taylor Swift – I Knew You Were Trouble

En İyi Pop Videosu:  Selena Gomez – Come & Get It

En İyi Rock Videosu: 30 Seconds to Mars – Up In The Air

En İyi Hip-hop Videosu: Macklemore & Ryan Lewis – Can’t Hold Us (feat. Ray Dalton)

En İyi Sosyal Mesaj İçeren Video: Macklemore & Ryan Lewis – Same Love (feat. Mary Lambert)

En İyi Düet: P!nk – Just Give Me A Reason (feat. Nate Ruess)

Yazın En İyi Şarkısı: One Direction – Best Song Ever

Takip Edilmesi Gereken Yeni İsim: Austin Mahone

Profesyoneller tarafından belirlenenler:

En İyi Sanat Yönetmeni: Janelle Monáe – Q.U.E.E.N. (feat. Erykah Badu) (Sanat Yönetmeni: Veronica Logsdon)

En İyi Görsel Efektler: Capital Cities – Safe & Sound

En İyi Yönetmen: Justin Timberlake – Suit & Tie (feat. Jay-Z)

En İyi Koreografi: Bruno Mars – Treasure

En İyi Sinematografi:  Macklemore & Ryan Lewis – Can’t Hold Us (feat. Ray Dalton)

En İyi Düzenleme: Justin Timberlake – Mirrors

Michael Jackson Video Vanguard Ödülü: Justin Timberlake

Leave a Reply