Daniel Craig’in dördüncü kez James Bond karakterini canlandıracağı, Bond serisinin 24. filminin ayrıntıları ve filmin oyuncu kadrosu dün Buckinghamshire’deki Pinewood Stüdyoları’nda açıklandı. 24. Bond filminin adı ‘SPECTRE’, ilk filmlerinde yer alan ama uzun zamandır legal sebepler yüzünden filmde yer alamayan terörist bir örgütün adının kısaltılmış hali, örgütün uzun adı ise Special Executive for Counter-Intelligence, Terrorism, Revenge and Extortation.

Filmin ‘kötü adamı’ rolünde; ‘Inglorious Basterds’ ve ‘Django Unchained’ filmlerindeki rollerinden de tanıdığımız ve bu filmlerle iki defa Oscar ödülü almış Avusturyalı aktör Christopher Waltz yer alıyor. Filmde canlandıracağı karakterin adı ise ‘Oberhauser’ imiş. Her kötü adamın bir ortağı olduğu gibi; Oberhauser‘ın da bir ortağı var. En son Guardians of the Galaxy’de izlediğimiz Dave Bautista, Mr. Hinx adında bir karakteri canlandıracakmış. Daniel Craig’in Bond olarak geri dönmesinin dışında; önceki MI6 ajanlarını canlandıran isimler Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw ve Rory Kinnear da tekrardan göreceğimiz isimlerden. Bu filmde ayrıca MI6’e yeni bir ajan da katılmış, yeni katılan ajan Denbigh’i Sherlock dizisinde canlandırdığı Moriarty karakteriyle tanıdığımız Andrew Scott oynayacak. Tabii, Bond filmlerinin olmazsa olmazları Bond kızlarını da unutmamak lazım. Filmde yer alacak kadın oyuncular arasında Monica Belluci ve 2013’ün en dikkat çeken filmlerinden ‘Blue is the Warmest Color’ın başrol oyuncusu Lea Seydoux yer alıyormuş. Şahsen Belluci’nin canlandıracağı karakterin, Bond’un ilişki yaşayacağı ‘femme fatale’ bir karakter olacağını düşünüyorum.

Filmin yönetmenliğini bir kez daha Sam Mendes yapacakken; senaryosu için eski senaristler John Logan, Neal Purvis ve Robert Wade de kadroda yer almaya devam ediyorlar.

Filmin senaryosuyla ilgili yapılan aşırı kısa açıklama ise şu şekilde oldu: “Geçmişinden gelen gizli bir mesaj, Bond’u kötü niyetli bir organizasyonun peşine düşürür. M. politik güçlerle anlaşarak Gizli Servisi, MI6, ayakta tutmaya çalışmaktayken; Bond SPECTRE‘nin ardındaki gizli gerçeği ortaya çıkarmak için türlü işlerle uğraşmaktadır.”

Bir önceki filmin soundtrack’i ‘Skyfall’ Oscar ödülü de aldığından; pek çok kişinin en merak ettiği konulardan biri de, bu filmin soundtrack’ini kim hazırlayacak sorusu oldu. Şu anda resmi bir açıklama yapılmamış olsa da; Lana Del Rey, Florence Welch ve Sam Smith’ten birisinin soundtrack’ten sorumlu olarak seçileceği söylentiler arasında.

Önümüzdeki Pazartesi günü Pinewood Stüdyoları’nda çekimine başlanacak olan filmin Londra, Mexico City, Roma, Fas ve Avusturya gibi dünyanın farklı bölgelerinde de çekimleri gerçekleşecek. Film 23 Ekim’de İngiltere’de, 6 Kasım’da da ABD’de vizyona girecek.

Leave a Reply