The-Great-Gatsby-Movie-Poster-2013Oscar, BAFTA gibi prensipli pek çok ödül töreninde adaylık kazanmış ve pek çok ödül töreninden de eli boş dönmemiş olan, “Romeo ve Juliet” ve “Moulin Rouge” gibi kült filmlerin yönetmeni Baz Luhrmann’dan yepyeni bir film gelmek üzere.

Başrollerinde Carey Mulligan, Isla Fisher, Tobey Maguire ve Leonardo DiCaprio’nun bulunduğu Muhteşem Gatsby, Francis Scott Key Fitzgerald’ın en iyi işi olarak da görülen, aynı adlı romanından uyarlama bir film. Amerikan yayım kuruluşu Modern Library’nin 20. Yüzyılın en iyi ikinci İngilizce yazılmış romanı olarak “Muhteşem Gatsby”nin ilk filme alınışı değil bu. Daha önce kitabın çıktığı ilk dönem de dahil olmak üzere belirli aralıklarla beş kez daha beyaz perdede kendine yer bulmuş bir film.

Çekimlerine 5 Eylül 2011’de Sydney’de başlanılan filmin asıl olarak 2012 Aralık ayında yayınlanması planlanıyordu, fakat gerçekleşen bazı aksaklıklar dolayısıyla filmin yayım tarihi bir süre ertelenmek zorunda kaldı. Eylül 2012’de yapılan bir açıklamayla filmin 10 Mayıs tarihinde yayınlanacağı duyuruldu. Hatta “Muhteşem Gatsby” 66. Cannes Film Festivali’nin açılışında prömiyerini yapacak.

Türkiye’de 17 Mayıs’ta vizyona girecek olan filmde benim ve benim gibi birçok kişinin asıl ilgisini çeken olay ise filmin soundtrack’leri. Beyoncé, Florence & The Machine, Lana Del Rey, Jay Z gibi pek çok dikkat çekici ismin bir araya geldiği bir soundtrack albümüne sahip olan film, sadece müzikleri için bile izlenmeye değer gibi.

Beyoncé’nin, 23 Temmuz 2011’de aramızdan ayrılan Amy Winehouse’un en popüler şarkılarından biri, hatta en popüler şarkısı, olan Back To Black’i yeniden yorumlayacak olması çok şaşırtıcı. Ama mükemmel bir şarkı ve çok iyi bir solist eşleşmesinden kötü bir yorum çıkamaz gibi.

 

Filmde yer alan şarkılar ise şöyle;

1.   100$ Bill – JAY Z

2.   Back To Black – Beyoncé ve André 3000

3.   Bang Bang – will.i.am

4.   A Little Party Never Killed Nobody (All We Got) – Fergie, Q Tip ve GoonRock

5.   Young And Beautiful – Lana Del Rey

6.   Love Is The Drug –  The Bryan Ferry Orchestra ile Bryan Ferry

7.   Over The Love – Florence + The Machine

8.   Where The Wind Blows – Coco O.

9.   Crazy in Love – Emeli Sandé ve The Bryan Ferry Orchestra

10.  Together – The xx

11.  Hearts A Mess – Gotye

12.  Love Is Blindness – Jack White

13.  Into the Past – Nero

14.  Kill and Run – Sia

Aşağıdaki linklerden filmin yayınlanan fragmanlarını izleyebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=ozkOhXmijtk

http://www.youtube.com/watch?v=TaBVLhcHcc0

http://www.youtube.com/watch?v=sN183rJltNM

Leave a Reply