emmys

Bu sene törenin sunuculuğunu Seth Meyers yapacak.

Bu sene 25 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Primetime Emmy Ödülleri’nin adayları bugü sabah saatlerinde Mindy Kaling ve Carson Daly’nin sunumuyla açıklandı. Bu sene en fazla adaylığı bulunduran dizi, aldığı 19 adaylıkla Game of Thrones oldu. Onun ardından 18 adaylığı bulunan Fargo ve 17 adaylığı bulunan American Horror Story: Coven da dikkat çeken diğer diziler oldu. İlk sezonuyla aday olan Orange is the New Black ise 12 adaylıkla en fazla adaylığa sahip olan komedi dizisi oldu.

Her sene olduğu gibi bu sene de Televizyon Akademisinin yaptığı seçimler çok çabuk bir şekilde eleştirilmeye başlandı. Bazı kategorilerde bazı adayların eksikliği ister istemez dikkat çekiyor. Ana kategorilerdeki adaylar, dikkat çeken eksiklikler ya da fazlalıklar şu şekilde:

Öncelikle Drama kategorilerindeki adaylar arasında: En İyi Drama Dizisi dalında adaylıklar neredeyse geçen senenin aynısı. Breaking Bad, Downtown Abbey, Game of Thrones, House of Cards ve Mad Men geçen sene gibi bu sene de aday oldular. Geçen senenin adaylarından Homeland’in yerineyse HBO’nun yeni dizisi True Detective aday oldu. Bu kategoride en çok olması gereken dizilerden biri olan The Good Wife ise yer alamadı, bana Downtown Abbey yerine o olması gerekliydi geliyor, özellikle son sezonunda gerçekleşen olaylar dolayısıyla. Bu kategorinin kazananı çok büyük olasılıkla geçen senenin de kazananı olan Breaking Bad olacak, son sezonunun ikinci yarısıyla aday olan diziyi zorlayabilecek olan tek adayın True Detective olduğu söyleniyor, bence de en olası iki aday onlar.

bryan-cranston-vs-matthew-mcconaughey-emmys-600x300En iyi aktör kategorisi de birbirinden iddialı adaylarla dolu fakat Bryan Cranston ve Matthew McConaughey dışında kimsenin pek şansı görülmüyor bu kategoride. İki isim için de çok verimli geçen 2014 hangisinin zaferiyle sonuçlanacak büyük merak konusu. Eğer McConaughey kazanırsa aynı sene içinde hem Oscar hem de Emmy kazanan ilk aktör olacak. Kategorideki diğer adaylar ise Kevin Spacey (House of Cards), Jon Hamm (Mad Men), Jeff Daniels (The Newsroom), Woody Harrelson (True Detective).

En iyi aktris kategorisi ise çok tartışma yaratacak cinsten. Kerry Washington (Scandal) ve Claire Danes (Homeland) gibi iki tane yer dolduran aday bulunması yerine Tatiana Maslany (Orphan Black) ve Vera Farmiga (Bates Motel) adaylar arasında olmalıydı bence. Bu kategoriyi kazanacak ismin Robin Wright (House of Cards) olması bekleniyor. Kendisini en zorlayabilecek isim ise The Good Wife dizisinin başrol oyuncusu Julianna Margulies. Bence haklı bir adaylığı bulunan Lizzy Caplan ise kategorinin sürpriz kazananı olabilir.

En İyi Yardımcı Aktör dalı da bir hayli iddialı bence, kazanması olası üç isim var: Aaron Paul (Breaking Bad), Josh Charles (The Good Wife) ve Peter Dinklage (Game of Thrones). Bunlar arasından benim kişisel favorim son sezonu ve diziyle son adaylığı olduğundan dolayı Josh Charles, zaten son sezonda da gayet başarılı bir rol sergilemişti. Kazanacağını düşündüğüm ise Aaron Paul. Kategorideki diğer adaylar ise; Jim Carter (Downtown Abbey), Mandy Patinkin (Homeland), Jon Voight (Ray Donovan).

En İyi Yardımcı Aktris dalında herhangi bir sürprizle karşılaşılacağını sanmıyorum açıkçası. Anna Gunn (Breaking Bad) bu sene de bu kategorinin kesin kazananı olur. Benim kişisel favorilerim ise Lena Headey (Game of Thrones) ve Christine Baranski (The Good Wife), özellikle Baranski’nin almasını çok istiyorum. Headey’in adaylığı ise benim için büyük bir sürpriz oldu, dizinin ikinci sezonundaki rolüyle aday olamaması dolayısıyla. Herkes gibi ben de bu sene aday olmasının dizinin beşinci sezonundan sonra çok işine yarayacağını düşünüyorum. Kategorideki diğer adaylar ise; Downtown Abbey’den Maggie Smith ve Joanne Froggatt ile Mad Men’den Christina Hendricks olmuş.

 

Üst üste 4 kez En İyi Komedi Dizisi seçilen Modern Family unvanını koruyabilecek mi?

Üst üste 4 kez En İyi Komedi Dizisi seçilen Modern Family unvanını koruyabilecek mi?

Komedi kategorilerindeki adaylarda ise En İyi Komedi Dizisi dalındaki adaylar drama dizilerine göre biraz daha fazla değişmişler. Geçen sene de adaylıkları olan The Big Bang Theory, Louie, Modern Family ve Veep’in yanında bu sene iki yeni dizi eklenmiş. Orange is the New Black ve Silicon Valley. Geçtiğimiz dört senenin kazananı olan Modern Family bu sene de en şanslı görülen aday, eğer beşinci kez kazanırsa bu dalda Frasier’in rekoruna eşlik edecek. Dizinin en güçlü rakibi ise bence Orange is the New Black. Bu dalın olası sürprizleri ise Veep ve Big Bang Theory bence. Shameless ve Brooklyn Nine-Nine’ın aday olamaması ise çok üzücü.

En iyi aktör dalında akademinin çok sevdiği isimler var, öyle ki akademinin Ricky Gervais (Derek) sevdası yüzünden Altın Küre ödüllü Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine) adaylar arasında yer alamamış. Bu kategorinin en potansiyel kazananı Jim Parsons (The Big Bang Theory) bence. Kendisini en zorlama potansiyeline sahip isim ise William H. Macy (Shameless) adaylar arasında yer alan fakat bence şansları olmayan diğer isimler ise şöyle: Matt LeBlanc (Episodes), Louis C.K. (Louie) ve Don Cheadle (House of Lies).

Julia Louis-Dreyfus

Julia Louis-Dreyfus

En iyi aktris dalındaki adaylar arasında sürpriz herhangi bir isim yok. Geçtiğimiz iki senenin kazananı Julia Louis-Dreyfus (Veep) bu sene de ödülü alması en muhtemel aday. Kendisini en zorlayabilecek isimler bence Amy Poehler (Parks and Recreation) ve Taylor Schilling (Orange is the New Black). Girls dizisinin her şeyi Lena Dunham yine adaylar arasında fakat yine şansı olduğunu sanmıyorum.

En iyi yardımcı aktör dalında da çok iddialı isimler var, fakat onlara rağmen benim gözüm Eric Stonestreet’i aradı, olmadığını görünce çok üzüldüm. Bu kategorinin en olası kazananları Tony Hale (Veep) ya da Ty Burrell (Modern Family) bence. Sürpriz yapabilecek tek adayın ise Andre Braugher (Brooklyn Nine-Nine) olduğunu düşünüyorum. Olmasa da olurdu dediğim adaylar ise: Jesse Tyler Ferguson (Modern Family) ve Adam Driver (Girls).

En İyi Yardımcı Aktris kategorisi de bir hayli iddialı bence, adaylara geçmeden önce dört senedir aday olan Sofia Vergara’nın bu sene adaylar arasında olmamasına çok üzüldüğümü belirtmeden edemiyorum. Bu kategorinin en beklenen kazananı Allison Janney (Mom), daha önce iki kez kazanan Julie Bowen (Modern Family) ve daha önce adaylıkları bulunan Anna Chlumsky (Veep) ile Mayim Bialik (The Big Bang Theory) de göz önünde bulundurulması gereken adaylar.

 

cover-2
Mini diziler ve Televizyon filmleri kategorisine gelecek olursak; 2011’de birleştirilen bu kategoriler bu sene tekrar ayrıldılar. En iyi Mini Dizi dalında kazananın Fargo olması bekleniyor. Bence şu ana kadarki en kötü sezonunu yaşayan American Horror Story’nin aday olmasını ise mini dizi yetersizliğinden kaynaklı olarak görüyorum. Diğer adaylar ise Bonnie & Clyde, Luther ve The White Queen. Televizyon filmleri dalında ise ödülün The Normal Heart’a gitmemesi gibi bir ihtimal olabileceğini sanmıyorum. O yüzden kategorideki diğer adaylıkların gereksiz olduğunu düşünüyorum. En İyi Aktör kategorisinde yer alan isimler çok iddialı olsa da kazanan isim muhtemelen Fargo’dan gelecek. Martin Freeman veya Billy Bob Thornton’a dikkat edelim o yüzden. Freeman’ın Sherlock’taki rol arkadaşı Benedict Cumberbatch ve Mark Ruffalo da dikkat edilmesi gereken diğer adaylardan. En İyi Aktris kategorisi her olasılığa açık olsa da ben kazanan ismin Sarah Paulson olmasını umuyorum ve bekliyorum. Rol arkadaşı Jessica Lange, Oscar ödüllü Helena Bonham-Carter ile Cicely Tyson da kategoride yer alan diğer adaylar arasındalar. En İyi Yardımcı Aktör kategorisindeki ödülün The Normal Heart’tan birisine gideceği kesin gib.i Televizyon Akademisi’nin çok sevdiği Jim Parsons, Parsons’a göre daha çok hak edip ilk defa Emmy’ye aday olan Matt Bomer ve Sherlock’taki rolüyle aday olan Martin Freeman bu kategorinin önde giden üçlüsü bence.

Frances Conroy

Frances Conroy

En İyi Yardımcı Aktris kategorisinin kazananı büyük ihtimalle American Horror Story’den gelecek diye düşünüyorum, Frances Conroy (Myrtle Snow) ve Angela Bassett (Marie Laveau) arasında kararsızım ben, fakat Oscar almış oyuncuların Emmy’de de sevildiğini göz önüne alırsak Julia Roberts (The Normal Heart) ve Kathy Bates (AHS: Coven, Madame LaLaurie) de şansı olan isimlerden.
Realite şovları, yönetmenler, yapımcılar gibi diğer adayların bulunduğu kategorileri buradan inceleyebilirsiniz:

http://www.emmys.com/awards/nominees-winners/2014

Leave a Reply