Ellie Goulding ismini, pek çoğunuz ilk defa Lights şarkısıyla duymuşsunuzdur. İki sene önce çıkarttığı “Lights” isimli albümünün son single’ı olan ve albümle aynı adı taşıyan şarkı sayesinde özellikle Amerika’da çok büyük bir başarı yakalayan Ellie Goulding’in yepyeni albümü Halcyon, yaklaşık olarak iki hafta önce raflardaki yerini aldı. Albümün yayın sürecinde ilk olarak bir Active Child cover’ı olan ve Tinie Tempah’la birlikte söylediği “Hanging On” şarkısı promosyon single’ı olarak yayınlandı. Şarkı, Ellie Goulding’in farklı şeyler deneyeceğinin gösteresi gibiydi -ki öyle de oldu. Son zamanların en popüler akımı olan dubstep tarzını indiepop ile harmanlamış; ortaya da gayet güzel bir şarkı çıkmış.

Albümün ilk resmi sigle’ı ise “Anything Could Happen”dı. Yaz aylarının sonlarına doğru, ilk önce hayranlarının gönderdiği instagram fotoğraflarıyla şarkı sözlerinin olduğu videosu yayınlanan bu şarkı, İngiltere listeleri dışında beklenen başarıyı pek de elde edemedi ve kısa sayılabilecek bir süre sonra da ikinci single “I Know You Care” yayınlandı. Klibinde Dakota Fanning’in başrolünde yer aldığı ve önümüzdeki aylarda gösterime girmesi beklenen “Now Is Good” isimli dram ağırlıklı filmden de görüntüler kullanılmıştı.

Albümde bonus şarkılarla birlikte toplamda 18 şarkı var; single’lar dışında albüme eklenen şarkılardan birisi de Lights olmuş. Halcyon’daki bütün orijinal şarkıların yapımında bizzat yer alan Ellie Goulding, ayrıca Kish Mauve grubunun üyelerinden Jim Eliot ve Calvin Harris gibi isimlerle de birlikte çalışmış -ki Calvin Harris’le birlikte hazırladığı şarkı, ayrıca Calvin Harris’in 18 Months albümünde de yer alıyor.

Şu ana dek İngiltere’de bir önceki albüm Lights’ın yakaladığı başarıyı yakalayamayan Halcyon, Amerika’da ise Lights’tan daha başarılı olmuş durumda. Hangi ülkenin müzik piyasasını elinde tuttuğunu görmek için kullanılabilecek bir örnek olacak gibi Halcyon. Bakalım ilerleyen günlerde albümün başarısı ne yönde ilerleyecek?

Leave a Reply