Hala İzlemediniz mi: Unbreakable Kimmy Schmidt

unbreakable-kimmy-schmidt

Hepimizin en yeni favori dizi izleme platformu Netflix, 2013 yılında House of Cards‘la dikkatleri üzerine çekmeye başlayan orijinal dizilerine bir yenisini daha ekledi. NBC’nin popüler sit-com’u, 30 Rock‘ın yapımcıları Robert Carlock ve Tina Fey’in yapımcılığını üstlendiği dizi karakterlerinin stereotiplerden oluşmasına rağmen, izlediğiniz en komik diziler arasında yer almaya hazır.

İlk sezonu aslen NBC için hazırlanan dizi, NBC yöneticilerinin diziyi yayınlamaktan vazgeçmesi sonucu Netflix’e taşındı. Dizinin kanal değiştirmesiyle, ikinci sezonu için yenilenmesi de bir oldu.

Dizi; 29 yaşındaki Kimmy Schmidt‘in 15 yıl gibi bir süre boyunca, kendisi dışında üç farklı kadınla birlikte Indiana’da bir tarikatın lideri Richard Wayne tarafından zorla alıkonulmasından kurtuluşu sonrasında, New York City’de yeni yaşamına ve dünyanın 15 senede değişen koşullarına ayak uydurmasını eğlenceli bir şekilde ele alıyor. Aynı zamanda, günümüz dünyasını ve insanların davranışlarını da esprili ve iğneleyici bir dille eleştiriyor. Kimmy’nin hayatına Indiana’da değil de, New York City’de devam etmek istemesinin en büyük sebebi ise; insanların kendisini tanımadığı bir yerde hayatına yeniden başlayıp, bir olayın kurbanı olarak tanımlanmak istememesinden kaynaklanıyor. Kendisiyle birlikte kurtulan kadınlarla katıldığı bir sabah programının ardından, arkadaşlarından ayrılıp New York’ta yaşamaya karar veren Kimmy, beklenmedik derecede hızlı bir şekilde kendisine bir ev arkadaşı ve ardından dadı olarak bir iş buluyor. Ev arkadaşı Titus Andromedon, Mississippi’den New York’a aktör olmak için taşınmış, bir gay. Patronu Jacqueline Vorhees ise, Manhattan sosyetesine mensup olan ve dünyadan pek haberi olmayan orta yaşlı bir kadındır. Bu iki ismin yardımıyla, Kimmy çok farklı bir dünyaya adapte olmaya çalışır.

Dizinin en popüler sahnelerinden birisi:

Diziye adını veren Kimmy Schmidt karakterini, ‘The Office’ ve ‘Bridesmaids’ gibi yapımlardan tanıdığımız Ellie Kemper canlandırıyor. Titus Andromedon’u ise Broadway oyuncusu Titus Burgess sayesinde izliyoruz. Kimmy’nin işvereni Jacqueline Voorhees, ’30 Rock’ta da Tina Fey’le birlikte çalışan Jane Krakowski tarafından hayat buluyor.Titus ve Kimmy’nin ev sahibeleri Lillian Kaushtupper rolünde de, Carol Kane var. Sezon boyunca misafir oyuncu olarak dizide yer alan isimler arasında; Jon Hamm, Tina Fey, Dean Norris, Martin Short ve Nick Kroll gibi isimler yer alıyor.

Son olarak, izlemeye başlamanızla birlikte dilinize takılmaya başlayacak olan açılış teması ise böyle:

Leave a Reply