Justin-Timberlake-Suit-TiePop müziğin prensi, pek çoklarının söylemiyle müzik dünyasının “gerçek” Justin’i hatta Michael Jackson’ın ölümünden sonra bazı çevreler tarafından pop müziğin kralı olarak da anılan Justin Timberlake yaklaşık olarak 7 senelik bir aradan sonra müzik piyasasına yepyeni albümü “The 20/20 Experience”ı yayınlayarak geri dönüş yaptı.

2006 yılında yayınladığı “FutureSex/LoveSounds” albümü ve o albümün 2007 yılındaki dünya turnesi olan FutureSex/LoveShow’un ardından müzik kariyerine ara verip oyunculuk üzerine yoğunlaşan Timberlake bu dönem içinde The Open Road, In Time, The Social Network ve Friends With Benefits gibi filmlerde yer almıştı.

2012 yazında ise “kurallar ve/veya bir bitiriş amacı” olmadan stüdyoya giren Justin Timberlake üçüncü albümünün kayıtlarını yapmaya başlamıştı. Albümün kayıt sürecinde ise “Pink Floyd veya Led Zeppelin 10 dakikalık şarkılar yapabiliyorsa neden biz yapamıyoruz?  Radyo düzenlemelerini sonra ayarlarız” düşüncesiyle kayıtlarını yapan Justin’in albümündeki 10 şarkının toplam uzunluğu 70 dakika ve 2 saniye, yani bir şarkı ortalama 7 dakika şeklinde hazırlanmış.

Albümün ilk single’ı ve bir Jay-Z düeti olan Suit&Tie uzun süren bir geri sayımın ardından 14 Ocak’ta resmen yayınlandı. Bazıları tarafından beğenilen, bazıları tarafından eleştirilen ve bu kadar uzun bir sürenin ardından geri dönüş single’ı olarak güçsüz bulunan Suit&Tie Amerika listelerinde 4 numaraya kadar çıkarak, belki de beklenenin üstünde bir başarı grafiği sergiledi. Suit&Tie’ın videosunun da yayınlanmasının ardından kısa bir süre sonra, 11 Şubatta albümün ikinci single’ı Mirrors yayınlandı.

Albümün promosunun yapılması aşamasında ise Justin Timberlake Super Bowl öncesi bir sahne şovu yaptı ve 55. Grammy Ödül Töreni’nde Jay-Z ile birlikte Suit&Tie şarkılarını seslendirdiler. İngiltere’deki Brit Ödül Töreni’nde ise yeni single’ı Mirrors’ı yayınlayan Justin Timberlake çok geçmeden Mirrors’la birlikte İngiltere single listelerinde zirvedeki yerini aldı.

Albümdeki şarkılara gelecek olursak, bütün şarkılar ünlü prodüktör Timbaland, Justin Timberlake ve Jerome Harmon işbirliğiyle hazırlanmışlar. Her ne kadar albümün yayınlanmasından önce Beyoncé ile bir düet yapacakları söylentisi oluşmuş olsa da haberler Justin’in albümü için yalan çıkmış ve öyle bir düet gerçekleşmemiştir. Albümdeki tek düet şarkı aynı zamanda ilk single da olan Suit&Tie. Ayrıca That Girl şarkısında da The Tennessee Kids eşlik etmişler.

Şarkılar arasında ilk dinlemeden sizi saracak ve çok seveceğiniz şarkılar olacağı gibi zamanla dinledikçe seveceğiniz şarkılar da olacaktır. Benim kişisel favorilerim şu şekilde; Don’t Hold The Wall, Mirrors, Let the Groove Get In, Strawberry Bubblegum ve Spaceship Coupe. Bence herkesin arşivinde bulundurması gereken bir albüm “The 20/20 Experience”.

Albümün Amerika ve dünyadaki pek çok ülkedeki yayın tarihi19 Mart 2013 olsa da Almanya’da 15’inde yayınlandı. Albümü ‘iTunes’ üzerinden erken sipariş edebilir ya da yayınlanmasını bekleyebilirsiniz arşivinize eklemek için.

Leave a Reply