Geçtiğimiz günlerde müzik piyasasından emekli olmak gibi planları olduğunu açıklayan ve hayranlarını büyük bir şok ve üzüntüye sokan Kylie Minogue’un, bir sene kadar bir süredir üzerinde çalıştığı toplama albümü The Abbey Road Sessions, 24 Ekim’de müzik marketlerdeki yerini aldı.

Geçtiğimiz yaz yayınladığı ve şarkı listesi tamamen Kylie hayranları tarafından belirlenen “Greatest Hits” albümünün ardından, aynı sene içinde yayınladığı ikinci toplama albüm olma özelliği de taşıyan The Abbey Road Sessions’ın kayıtları, albüm isminden de anlaşılacağı üzere The Beatles’tan Lady Gaga’ya, Queen’den Adele’e; geçmişte ve günümüzde pek çok önemli ismin albüm kayıtları için kullandığı Londra’daki tarihi Abbey Road stüdyolarında, bir orkestra eşliğinde, 2011 Kasım ayında yapılmış.

Kylie Minogue’un müzik piyasasındaki 25. senesini doldurmasını kutlamak amacıyla hazırlanan albümde Minogue’un kariyerinde birer mil taşı sayılabilecek birbirinden güzel on beş şarkının akustik versiyonları bulunuyor. Seksenlerden günümüze Kylie Minogue diskografisinin en dikkat çeken, en başarılı şarkılarının yanı sıra, yepyeni bir şarkı da bulunuyor. Aslen Kylie Minogue`un onuncu albümü “X” için hazırlanan fakat son anda albüme alınmayan “Flower” şarkısı göğüs kanseri tedavisi gördüğü süreçte Minogue tarafından yazılmış. Kylie şarkıyı “Bir gün sahip olacağım ya da asla sahip olamayacağım çocuğuma bir aşk şarkısı” olarak tanımlıyor. “Flower” bu albümün ilk ve muhtemelen de son single olan şarkısı. Şarkının klibinin yönetmen koltuğunda da Minogue kendisi oturuyor, “klibi ben yönetmek istedim çünkü şarkıyı nasıl resmetmek istediğimin farkındaydım” cümlesiyle de neden klibi yönettiğini gayet açık bir şekilde dile getiriyor.

The Abbey Road Sessions albümü ilk haftasında İngiltere müzik listelerine ikinci sıradan girme başarısı gösterdi. Zaman içinde birinci sıraya çıkması belki biraz zor ama toplama bir albüm için şu anda bile fazlasıyla başarılı durumda. Genel olarak eleştirmenlerden de olumlu yorumlar alan albüm, Kylie hayranlarını çoktan kendilerinden geçirmiş durumda.

Leave a Reply