Michael Jackson’ın Yeni Albümü: Xspace

michael-jackson-xscape

2009 yılı yazında acı bir şekilde aramızdan ayrılan Michael Jackson’ın yepyeni albümü “Xscape” 9 Mayıs’ta müzik marketlerde yerini alacak. 

Geçmişten günümüze pek çok popüler ismin etkilendiği, pop ve R&B müziğin kralı olarak görülen ve tüm zamanların en başarılı erkek solistlerinden olan Michael Jackson’ın ölümünden sonraki ilk stüdyo albümü 2010 yılında yayınlanan “Michael” olmuştu. Ardından 2011 yılında remix albümü “Immortal”, 2012 yılında ise efsanevi “Bad” albümünün 25. yıl edisyonu yayınlanmıştı. Önümüzdeki hafta içinde yayınlanacak olan Xscape’in ise bu yılın en başarılı albümlerinden olması bekleniyor.

Mary J. Blige da Xscape albümünde yer alan isimlerden.

Mary J. Blige da Xscape albümünde yer alan isimlerden.

Xscape albümünde Michael Jackson’ın yaşadığı dönemde kaydedip albümlerine almadığı demolardan oluşan 8 şarkı yer alacak. Jackson’ın plak şirketi tarafından demoların günümüze uyarlanıp, modern bir hale getirilmesi için pek çok güncel ve başarılı prodüktörle şarkılar tekrardan yapıldı. Bu prodüktörler arasında Jackson’la daha önce de çalışmış olan ve ayrıca Mariah Carey, Lady Gaga gibi isimlerin de hitlerinde imzası bulunan Rodney Jerkins, en son olarak internet efsanesi haline gelen The Fox’un yaratıcısı Norveçli prodüktör ikilisi Stargate, Beyoncé ve Justin Timberlake’in son albümlerinde tartışmasız büyük bir destek sağlayan J-Roc da bulunuyor. Albümün bonus şarkıları kapsamında bir adet Justin Timberlake düeti de bulunuyor ayrıca. Timberlake dışında albümde düet yapan isimler arasında Mary J. Blige ve D’Angelo da yer alıyor.

 

 

Albümde yer alacak olan 8 şarkı ise şu şekilde;

– Love Never Felt So Good
– Chicago
– Loving You
– A Place with No Name
– Slave to the Rhythm
– Do You Know Where Your Children Are
– Blue Gangsta
– Xscape

Justin Timberlake ve Michael Jackson ikilisi Jackson yaşarken de canlı olarak düet yapmışlardı.

Justin Timberlake ve Michael Jackson ikilisi Jackson yaşarken de canlı olarak düet yapmışlardı.

Love Never Felt So Good şarkısının albüm kopyasında Justin Timberlake düeti yer alacakken, iTunes üzerinden satılacak olan albümde Mary J. Blige ve D’Angelo düeti yer alacak. Aynı şarkının solo versiyonu ve demo versiyonuyla birlikte toplamda 4 farklı versiyonunu bu albümle duyacak oluşumuzu göz önüne aldığımızda albümden yayınlanan ilk single’ın Love Never Felt So Good olması hiç şaşırtıcı gelmiyor. 

Günümüze uyarlanmak üzere yeniden bestelenen bu şarkıların orijinallerini dinlemek isteyenleri de unutmamış plak şirketi, 8 şarkının orijinal demoları da albümde yer alacakmış bonus şarkılar olarak.

Hayatı boyunca toplamda 10 stüdyo albümü yayınlayan Michael Jackson’ın ölümünden sonra yayınlanacak olan albüm sayısı kaç olacak bu da benim merak ettiğim ufak bir nokta…

Leave a Reply