Hani bazı filmler vardır, içten içe beğeniriz fakat çıktığımız zaman acaba şunu mu demek istedi bunu mu diye bir düşünmeden edemeyiz. Bazı insanlar muallakta bırakılan bu tarz filmlerden hiç hoşlanmaz ama bazıları ise böyle bir filmi izlemek için yanıp tutuşur adeta. Doğrusunu söylemek gerekirse ben yanıp tutuşanlardanım çünkü bu tarz filmler bir yandan insanı düşünmeye itiyor bir yandan da hayal gücünün sınırlarını zorluyor. Mesela Leonardo DiCaprio’nun başrolünde oynadığı Başlangıç filmi… Günlerce düşünüp birçok kişiyle tartıştığım bir filmdi. “Keşke Burada Olsam” filminden çıktığınızda da, filmin sonu olmasa da acaba ne anlatmaya çalışmış hangi noktayı almış diye düşünmeden edemezsiniz. Fakat filmin öyle bir özelliği var ki izlemem diyecek insanın bile içinde merak uyandırmaya yeter: Filmi yazan, yöneten ve filmin başrol oyuncusu tek bir isim, Zach Braff. Duyduğumda beni çok heyecanlandıran bu bilgi biraz da endişelendirdi açıkçası. Bir insan üç iş… İnsan ister istemez üstesinden gelinebilir mi acaba diye düşünmeden edemiyor. Fakat Zack Braff üç görevi de gayet iyi sırtlamış bana sorarsanız. Braff filmde rol arkadaşı olarak kendine Josh Gad, Kate Hudson ve Jim Parsons gibi isimleri seçmiş. Filmin konusundan biraz bahsetmek gerekirse;

30’lu yaşlardaki Aidan Bloom, para kazanabilmek için çabalayan bir aktör ve iki çocuklu bir aile babası olsa da halen daha gerçek kimliğini bulabilmenin peşindedir. Üst üste oyunculuk seçmelerine katılır ama bir sonuç alamaz. Öte yandan aile hayatında da sorumluluklarını yerine getirdiği pek söylenemez. Aidan’ın tek ihtiyacı yaşamak için gerçek bir amaca sahip olabilmekken çocuklarının eğitimini dahi babası üstlenmektedir. Fakat babası yaşlanınca ve bu eğitimi karşılayamayacak duruma gelince Aidan ve ailesi için sıkıntı baş gösterir. Aidan son çare olarak çocuklarını evde eğitmeye karar verir. Bu eğitimi çocuklarının gerçek hayatı tanıması ve öğrenmesi için bir yol olarak görse de zaman içerisinde keşfettiği ve tanıdığı şey bizzat kendisi olur.
1 Ağustos’ta vizyona giren ABD yapımı film, tam bir komedi, dram tadında… 6 milyon dolara mal olan filmin gişesi merakla bekleniyor. IMBD puanı ise küçümsenmeyecek bir puan olan 7.4. Sizin de merakınızı uyandırdıysa bu film, fragmanına bir göz atın derim:

Leave a Reply