Ya Beynimizin %100’ünü Kullanabilseydik?

Ya beyin kapasitemizin %100’üne ulaşabilseydik? İnsan neler olabileceğini hayal bile edemiyor doğrusu. Hatırlar mısınız bilmem uzun süredir hafızalardan silinmeyen 2011 yapımı “Limit Yok” filmi bu konuya güzel bir şekilde parmak basmıştı. 8 Ağustos’ta vizyona giren “Lucy” ise aynı konuya farklı bir bakış açısı getirmiş adeta. Filme göre normal bir insan beyninin ortalama %3-5’ini kullanabilir ancak bu oran en zeki insanlarda bile %10’u geçemiyor.

Film sinema dünyasının iki önemli ismini bir araya getirmiş; Scarlett Johansson ve Morgan Freeman. Bilim kurgu, aksiyon türünün güzel örnekleri arasına ismini yazdıracak filmin konusu da bir hayli ilgi çekici. Başlıktan da anlaşılabileceği üzere “bir insan beyninin %100’ünü kullanırsa ne olur?”u ele alan filmin konusuna bir göz atarsak;

Tayvan’ın başkenti olan Taipei’de yaşayan Lucy hoşlandığı çocuğun oyununa gelerek kendini çok büyük bir uyuşturucu ve ticaret mafyası içinde bulur. Mafya tarafından içine yerleştirilen uyuşturucuyu taşımak üzere canlı kurye olarak görevlendirilir başka şansı da yoktur zaten. İçine yerleştirilen uyuşturucu madde garip bir şekilde vücuduna nüfuz ederek kanına karışır. Lucy’nin damarlarında dolaşmaya başlayan kimyasallar, beyninin tüm bölümlerini yavaş yavaş açarak ona inanılmaz bir algı gücü kazandırmıştır. Peki ya %100’e ulaşınca?

Luc Besson’un kaleminden çıkan film aynı zamanda Fransız sinema adamının yönetmenliğiyle çekildi. ABD ve Fransa ortak yapımı olan film Morgan Freeman’ın filme kattığı tecrübe ve Scarlett Johansson’ın üst düzey oyunculuğuyla bir hayli kaliteli hale gelmiş doğrusu. IMBD puanı olan 6.6 bana biraz düşük gelse de filmin güzel olduğuna inancım sonsuz. Fakat filmin sonu daha iyi olabilir miydi acaba diye düşünmüyor değilim. Aksiyon-bilim kurgu filmleri dikkatinizi çekiyorsa ve sinemada izlemekten keyif alıyorsanız elinizi çabuk tutun.

 

Fragmanı izlemek isteyenler için:

Leave a Reply

3 comments

  1. Faruk Eryılmaz

    İnsanlar zaten beyninin %100 ünü kullanır. %3-5-10 tezi yanlıştır.

  2. Tezin, “filmde” o şekilde kullanıldığını yazıda vurgulamaya çalıştık.
    Yorum için teşekkürler

  3. Batuhan

    İnsanlar %3 ıle %6 sini bıle en zeki insanlar kulanmakda mesela işyerinde çalışırken bile bu %2lere kadar duşer Kafan boşalır aklına biryerler gelmez sadece çalışmak gelır aklına