sanat galerisi

Başucu kitaplarımız, rutin şarkılarımız, ezberlenmiş mısralarımız var. Peki ya okulumuzun yok mu? Onun da tabloları, klasik müziği ve sanatseverleri ağırlayabileceği bir sanat galerisi var ve bu galeri güzide okulumun kütüphanesinde,  A blok zemin katta, biz sanatseverlere kapılarını uzun zamandır aralıyor. Galeri yalnızca resim sergileriyle yetinmekle kalmıyor,  söyleşilere, panellere ve mini konserlere de ev sahipliği yapıyor. Caz’dan Flâmenko’ya kadar birçok farklı müzik kültürünü ve o kültürlere paralel dansları küçük ama sıcacık ortamında bizlerle paylaşıyor, hiç boş durmuyor her daim sanatseverleri yeni malzemelerle beslemek için ünlü isimleri ağırlıyor. Galerinin başında sevgili yaratımcı Atilla Güllü, o olmadığı zamanlarda ise, eserleri korumak, işleri bir nebze de olsun kolaylaştırmak adına gönüllü stajyerler bakıyor sanat evine.

Gergin bir final dönemi bir kat altınızdan gelen nota sesleri, girer girmez göz göze geldiğiniz çarpıcı bir resim, sergi açılışlarında yediğiniz abur cuburlar hepsi yanı başımızda ve uzun zamandır biz Bilkentlilere kucak açıyor ve ziyadesiyle daha çok ilgiyi hak ediyor. Galeri ayrıca ders aralarınızı verimli bir şekilde değerlendirmek, kültür sanat konuşmak, tartışmak ya da okulunuza katkı sağlamak adına gönüllü çalışma imkânı da sunuyor. Staj dönemi süresince kendinizi resim alanında yetiştirebilir, gelen ünlü ressamlarla yahut müzisyenlerle tanışabilir, bazense şahane tablolar, klasik müzik ve kahveniz eşliğinde stajyer torpilinizden yararlanıp kafanızı dinleyebilirsiniz. Benim de geçmiş senelerde bünyesinde gönüllü olarak çalıştığım galeri resim yapmaya başlamamda ki en önemli etkenlerden biri olmuştu. Çalıştığım dönem boyunca gördüğüm, baktığım, anlamaya çalıştığım, yorumladığım gerektiğinde tekrar ve tekrar baktığım tablolar, her seferinde zihnime farklı imgeler düşürdü. Daha sonrasında ise bu büyüleyici atmosferi kendi bakış açımla yepyeni bir görselliğe dönüştürdüm. Galeride tablo incelerken aldığım keyfi, fırça darbeleriyle pekiştirdim, ortaya kendimden bir şeyler çıkardım. Bir arkadaşa bakıp çıkacağım diyerek girdiğim o odadan bir türlü çıkamadım, iyi ki de çıkmadım. Sanatla iç içe bir kütüphane olduğun için, bana tuvallere sarılmamda destek olduğun için Teşekkürler Bilkent Sanat Galerisi!

Sanatsevere Not:  Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi Sanat Galerisi, 7 Şubat’tan bu yana, Berna Türemen’in resim sergisine ev sahipliği yapmakta, meraklısı kaçırmasın son gün 6 Mart. Unutmayalım ki tüm sergiler Pazar günü hariç her gün 10:30-18:00 saatleri arasında görülebilir.

Leave a Reply