Dikkat, Ankara alev aldı, yanıyor! Merakla beklenen “Behzat Ç. Ankara Yanıyor” filmi geçtiğimiz hafta vizyona girdi bile. Sıkı bir Behzat Ç. hayranı olarak yeni filminin çıkacağını iki ay önceden öğrendim ve sabırla vizyona gireceği günü beklemeye başladım. Behzat Ç. iki yıl önce hayatımıza girdiğinde, arka planda bir Ankara havası eşliğinde yayınlanan ilk bölüm fragmanından, dönemindeki birçok polisiye diziden ayrılacağını hissetmiştim. Malum televizyon ekranları, birçok reklam ve tanıtımla, büyük umutlarla başlayıp yayın hayatı oldukça kısa süren dizilerle dolu. Gerçekçi ve samimi aynı zamanda izleyiciyi cezbedecek, hikayesinin insanı içine çektiği, gerçek anlamda kaliteli diziler oldukça seyrekleşti. İşte tam da böyle bir dönemde çıktı karşımıza Behzat Ç. Yavaş yavaş kulaktan kulağa, dilden dile yayılmaya başlayan şöherti ile oldukça geniş bir izleyici kitlesi yarattı kendine. Belki de izleyiciyi en çok etkileyen samimi, içten ve gerçekçi tiplemelerin olması, karakterlerin  doğal ve oldukları gibi davranması ve bu sebeple de dizide herkesin kendinden bir şeyler bulması oldu. Peki nasıl bir karakter bu Behzat Ç.? Uzun yıllardır cinayet masasında görevli olan, kendisiyle aynı anda mezun birçok arkadaşının üst makamlarda yer alıyor olmasına rağmen yükselemeyen, kendine has şiddet içeren sorgu yöntemleri olsa da aslında birçok meslektaşından daha dürüst, onurlu ve samimi olan bir baş komiser. Diğerleri gibi ince hesapları, içten içe kötü niyetleri olmayan ve tamamen olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan bir karakter. Belki de tam da bu yüzden başı çok ağrıyor ve hayatla olan kavgası hiç bitmiyor.

behzat ç.

Behzat Ç. karakterine hayat veren Erdal Beşikçioğlu

Cinayet büronun diğer elemanları ; Harun, Akbaba, Hayalet, Eda, Selim ve daha bir çoğu zamanla izleyicinin kendine yakın bulduğu, içlerinden biri gibi gördüğü karakterler haline geldi. Behzat Ç’yi benzerlerinden ayıran bir diğer özellik ise “Bir Ankara Polisiyesi” olması. Özellikle Ankara’da yaşayan izleyiciler diziyi izlerken bildikleri, gittikleri, yaşadıkları mekanları görmekten büyük keyif aldı. Hatta dizide birçok sahnenin geçtiği “Sokakbaşı Meyhane” diziden sonra  birçok Ankaralı’nın gittiği popüler bir mekan haline geldi.

Sokakbaşı Meyhane

Dizide ve filmde birçok sahnenin geçtiği Sokakbaşı Meyhane

İşte ekran serüveni  bu şekilde olan, Emrah Serbes’in kaleme aldığı Behzat Ç. serisinden yola çıkarak başlayan dizi ilk sezonundan sonra bu sefer de beyaz perde serüvenine başladı. İlk filmi “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm” ile yola çıkan dizi ekibinden, dizinin finalinin ardından Behzat Ç. hayranlarının yüzünü güldüren bir haber geldi. Dizi final yapmış olsa da yeni çıkan filmi “Behzat Ç. Ankara Yanıyor” ile hayranları Behzat Ç özlemlerini giderdi. Çıktığı ilk gün ben de sinemalardaki yerini alan hayranlar arasındaydım. Bu sefer filmin çekimleri Ankara’nın yanı sıra aynı zamanda Kıbrıs’ta da gerçekleştirilmiş. Senaryo, oyunculuklar ve mekan seçimleri oldukça kaliteli. Bütün bunlara bir de hem dizinin hem de filmin müziklerini yapan ve bu şekilde tanınan “Pilli Bebek”  de eklenince, ortaya yine beklememize değmiş, seyir keyfi yüksek bir film çıkıyor. Behzat Ç. bu filmde her ne kadar işten ayrılıp spor hocalığına başlamış olsa da cinayet büro ekibine yardım ediyor. Hikaye İçişleri Bakanı’nın öldürülmesiyle başlıyor ve işlediği cinayetlerin arkasında imzası niteliğinde bir sembol bırakan bir katilin araştırılmasıyla devam ediyor. Aksiyon ve gerilimin yanı sıra, Harun her zamanki şirin ve saf halleriyle, Akbaba ve Hayalet ise kendilerine verilen yepyeni görevlerle izleyenleri güldürmeyi başarıyor.  Filmde dizinin çekirdek kadrosu Erdal Beşikçioğlu, Fatih Artman, İnanç Konukçu, Berkan Şal, Seda Bakan dışında Serenay Sarıkaya, Aslı Tandoğan, Nejat İşler, Sanem Çelik ve Rıza Kocaoğlu de yer alıyor.

behzat ç. gala

Behzat Ç. ekibi filmin Kentpark’ta yapılan galasında

Diziyi özleyen,  Ankara sokaklarında aksiyon dolu bir gezintiye çıkmak, cinayet büro ekibinin hepsi birbirinden kendine özgü kahramanları ile gülmek isteyen herkes salonlardaki yerini alsın! Behzat Ç. ve ekibi uzun bir aradan sonra terkrar karşınızda!

Fragman:

Leave a Reply

1 comment

  1. Film ve oyuncular analiz edilerek akıcı bir dille okuyuculara sunulmuştur.Profesyonelce yazılıp ve hazırlanmış.Tebrikler,başarılarının devamını dilerim.