2. Kedici Dergisi Sokak Kedisi Şenliği

kediiHavalar soğudu, kış kar ile birlikte iyice kendini göstermeye başladı. Sokakta yaşayan hayvan dostlarımız için bir şeyler yapmanın tam zamanı. Ne yazık ki; hayvanlar üşümez diye bir şey yok, onlar da en az bizler kadar soğuktan etkilenip hasta oluyorlar.

İşte bu yüzden, hayvanseverlerin özellikle de kedi sahiplerinin severek takip ettiği Kedici Dergisi; geçen yıl ilk kez düzenlediği ve oldukça olumlu tepkiler alan Sokak Kedisi Şenliği‘nin ikincisini bu sene Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere üç ilde eş zamanlı olarak yarın yani 18 Ocak Pazar günü, İstanbul’da Kadıköy Belediyesi, Ankara’da Çankaya Belediyesi ve İzmir’de Karşıyaka Belediyesi’nin destekleriyle düzenliyor.

kedi4

Ankara’da Kuğulu Park’ta düzenlenecek etkinliğin ana teması;  kedi evi yapım atölyesi ile birlikte çok miktarda kedi evi yapılması ve sonrasında hayvanseverlerin bu evleri semtlerindeki uygun yerlere yerleştirmeleri. Ayrıca kedi evi yapım atölyesi dışında, etkinlikte Hill’s markasının sponsorluğunda katılımcılara mama dağıtımı yapılacak ve onlar da kedi evleri aracılığıyla canlarımıza ulaşacak.

Şenlikte, çocuklar için de bir resim atölyesi düzenlenecek. Bu atölyede çocukların çizeceği kedi resimleri, yapılacak kedi evlerinin üstünü ve Kedici Dergisi’nin sayfalarını süsleyecek.

Eğer İstanbul’daysanız Moda Parkı, İzmir’deyseniz Tay Park yarın saat 14:00‘te sizi bekliyor. 

Bu şehirlerdeki etkinliklere katılmasanız bile; evdeki malzemelerle siz de sadece kediler için değil, sokakta yaşayan bütün hayvan dostlarımız için zorlu kış şartlarında barınabilecekleri evler yapabilirsiniz. İşte bunun basit bir örneği:

blog_164689_401412326617570_12474544_n-1

Evlerinizi yaptıktan sonra, dostlarımız için bırakacağınız su için de küçük bir öneri: Bu soğuk günlerde, suların donmaması için içine birkaç damla zeytinyağı damlatmanız onların beslenmesine yardımcı olacaktır.

Katılacak olan hayvanseverlere şimdiden iyi pazarlar, evlerinden etkinliğe katılacaklara ise iyi çalışmalar…

Daha fazla detaylı bilgi için www.facebook.com/kedicidergisi sayfasını takip edebilirsiniz.

 

Leave a Reply