tumblr_mn9ol4NsyU1r7lc4so1_500

Ankara… Müptelası da vardır kaçanı da fakat her zaman ucundan köşesinden yakalayıp kendini sevdirmeyi bilir. Biraz hüzün, biraz kahkaha, biraz direniş, biraz merak, biraz terkediş, biraz kayboluş, biraz huzur… Her birinden tatlı kaşığının ucuyla caddelerine sokaklarına serpilmiştir adeta. Yazın son günlerine doğru yavaş yavaş şehir dışından gelen öğrencileri karşılamaya hazırlanan şehrin mekanlarını yeni gelenler için tanıtmak istedik. Mekan rehberinden çok “Ankara nasıl sevilir, hangi saatlerinde daha çok kendini sevdirir?” rehberi de denebilir buna. Son zamanlarda artan ve insanı hayattan koparan trafiği, puslu havası, boy boy sıra sıra dizilen devlet daireleri ve kısıtlı etkinlikleriyle Ankaralılar zor zamanlar geçirse de, insanı hayata tekrardan bağlayan, günün yorgunluğunu üzerinizden atabileceğiniz, keyifli sohbetler yapıp dinlenebileceğiniz mekanları da yok değildir. Hadi bakalım Ankara mekanlarını gezmeye başlayalım o zaman.

 

Cafe des Cafe

9378867_Lo0sf4hW9EiswEwCPGERf9LnEH1K5oQExewfQIESFa4

Tunalı’nın hatta Ankara’nın en eski kafesidir Cafe des Cafe… 1995’ten bu yana uzun yürüyüşlerin sonunda mola verip kahvenizi yudumlayabileceğiniz; özellikle de sıcak atmosferi ve sevimli bahçesiyle herkesin ilgisini çeken bir o kadar da zengin bir menüye sahiptir. Özellikle tatlıları ve kahveleri tadılmaya değerdir.

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi.83/A

 

Kafka

ce5c975233d16b6082ef658894dd4eb6_200_thumb

Hem gündüz hem de gece gidebileceğiniz Kızılay’ın nadir barlarındandır Kafka… Düzenlediği şiir etkinlikleri, imza günleri ve edebiyat sohbetleriyle akıllardaki alışılmış bar konseptini değiştirmiştir. Bunun yanı sıra müzik kalitesi ve çıkardığı gruplarla diğer mekanlardan farklıdır.

Adres: Olgunlar Caddesi. No: 9/A , Kızılay

 

Tiyatro Bar

45509871_EACfze2Zam1x3zWDkQu1WtdoNSerfYLOOptvt2xUxws

Akşam sohbetleri ve gecenin ilerleyen saatlerinde eğlenmek için tercih edebileceğiniz Tiyatro Bar, rock müzik sevenlerin vazgeçemediği adreslerdendir. Terasında Sakarya Caddesi’nin keşmekeşi eşliğinde müzik kalitesi ve uygun fiyatlarıyla güzel vakit geçirmek için idealdir.

Adres: İnkilap Cad. No:5/15 Kızılay

 

Italic

italic-bestekar-3

Yeri küçük olmasına karşın lezettli yemekleri ve atıştırmalıklarıyla kendini sevdiren bir mekandır. Öğle ve akşam üstü yer bulmanın zor olduğu mekanın, zarif iç dekorasyonu ve hoş müziklerinin yanı sıra şekersiz sıcak şarabı tadılmaya değerdir.

Adres: Bestekar Sokak No:68/1

 

Cafe Bien

34686202_7Lq3GOmTZrWhKMG5Si2G-sGaNXw5Sq3VOhFn7gq7Yxg

Sadece gençlerin değil, dünya mutfaklarından özgün lezzetleri tatmak ve kaliteli müzik dinlemek isteyenlerin de uğrak mekanıdır Cafe Bien. Minik bahçesi ve sıcak atmosferiyle Tunalı’nın kalabalıklığına rağmen sizi kendine çeker. Diğer mekanların müşteri profiline göre kendine özgü, samimi ve nezihtir.

Adres: Bestekar Sokak No:80/16

 

Camelot Irish Pub

1330850061206

Bilindiği üzere Camelot, Kral Arthur efsanesiyle ilişkilendirilen ünlü kale ve saraydır. Aynı konsept ve dekorasyona sahip olan mekan kimi zaman düzenlediği Halloween partileriyle de bilinir. Dönemin meraklıları ve hem şık hem de farklı bir akşam geçirmek isteyenler için ideal bir mekandır.

Adres: Güvenlik Caddesi. No: 111 A.Ayrancı

 

Laterna

laterna

Ankara’da Yunan yemekleri yiyebileceğiniz birkaç mekandan biridir. Klasik Ege dekorasyonuna sahip bu sıcak ve şık mekandaki nefis zeytin yağı, eve paket de yaptırabileceğiniz mezeleri ve kalamarı tadılmaya değerdir. Diğer mekanlardan farkı ise Ankaralılar için “Bozkırdaki Ege esintisi”dir.

Adres: Tunus Caddesi No: 50/B-3

 

Meridyen

53217419_0wgD5Z8mvRLsBv_ozgDjQUo0htHvRaJ77oDE9zfUXGE

1983’den bu yana samimi atmosferiyle hizmet veren Meridyen, caz severlerin de müptalası olduğu bir mekandır. Hep Ankara’nın en iyi şinitzelinin burada yenebileceği söylenir. Ankaralı ailelerin adeta anılarını tazelediği buluşma noktası gibidir.

Adres: Tunus Caddesi, No 88/A

 

Kıtır

ustkat-kitir-tunali-kugulu-ankara-04

Tek başınıza gelseniz bile en az birkaç arkadaşınızla karşılaşabileceğiniz ve Ankara’nın en lezzetli kokoreç ve kumpirini yiyebileceğiniz bir mekandır. Çankaya ve Tunalı civarında oturanlar için günde en az bir kere ziyaret edilir. Akşamları arakadaş sohbetleri ve keyifli anlar için idealdir.

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi. No:114/K

 

London Pub

293612_177755582300420_235864706_n

İlk girdiğiniz andan itibaren Londra esintisi ve rahat atmosferiyle sizleri karşılayan London Pub’da, Skunk Anansie, Radiohead, Manic Street Preachers, Bell and Sebastian, Travis ve Coldplay gibi Brit grupların müziklerini dinleyerk keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Adres: Tunus Cd. No:50/A

Leave a Reply