baskentte_seyirlik_gun_batimi_h126417

Ne kadar puslu ne kadar kasvetli desek de birçok sahil şehrinden daha güzel ve etkileyici güneş batışları izlenir Ankara’da. Güneş maviden kızıla yavaş yavaş doğarken sabah; akşam da bir o kadar parlak turunculuğuyla sanki günün ve insanların bütün yorgunluklarını topalmışcasına yeni bir güne merhaba diyebilmek adına batar. Ankara’da en güzel güneş batışları Ankara Kalesi’nden, Kızılay’daki teraslı restoranlardan ve Hacettepe’den izlenir. Güneşin böylesine duygularla doğup battığı bu kentte mekan turumuza devam edelim.

 

Gaga Manjero

3199021-gaga-manjero

Radyo Odtü’den tanıdığımız Modern Sabahlar ekibi tarafından açılan mekan, konsepti ve dekorasyonuyla Ankara’ya yeni bir renk katmış gibi… Özellikle kendi damak tadınıza uygun kokteyller yapmanız da mümkün. Keyfli yemekler için yeni adreslerden biri…

Adres: Filistin Sok. No:21 GOP

 

Cafemiz

cafemiz-ankara2

Ankara dışından gelenlerin “mutlaka uğranacaklar listesi”nde üst sıralarda olur Cafemiz. Provence tarzı dekorasyon ve mimarisiyle sizi evinizden bile rahat hissettiren mekan, özellikle Ankara’da bir ilk olan Hayal Salatası, Hayal Makarnası ve taze limonatasıyla ünlü…

Adres: Arjantin Cad. No:19

 

Pancar

pancar

Mezeleriyle iddialı olan Pancar’ın ev benzeri dekorasyonu mekanı daha da sıcak kılıyor. Ev yemekleri ve zeytin yağlıları da çok lezzetli ve tadılmaya değer… Fast food yemekten sıkılmış olanlar için hem şık hem de ev tadında lezzetler Pancar’da…

Adres: Tunus Caddesi No:85

 

Varuna Gezgin

 mundo

Gezgin birkaç dostun seyahatlerinden biriktirdiği anı ve objelerden yola çıkarak açtıkları Varuna Gezgin Cafe Del Mundo, dekorasyonu ve lezzetleriyle Ankaralılar’a kendini sevdirdi. Cafe Del Mundo, keyifli sohbetlerle yemeğinizi yerken sizleri dünya turuna çıkmaya heveslendirirken, lezetli menüsü özellikle de kahvaltısı gelenleri etkiliyor.

Adres: Azerbaycan Cad. (3.cad) No:106

 

Brothers

brothers

Gündüzleri yemek yiyebileceğiniz, geceleriyse canlı müzik eşliğinde keyifli vakitler geçirebileceğiniz mekan… 7. Cadde’nin keşmekeşine terasından da katılabildiğiniz Brothers, Bahçeli’nin klasikleşmiş mekanlarından biridir.

Adres: 7. Cad. No:46/2 Bahçelievler

 

Route

route

Kızılay’ın klasik bar yapısından uzakta yeni ve geniş bir mekan Route… Eski 312 Arena’nın bulunduğu mekanda yer alıyor. Kaliteli ve lezzetli menüsü, ferah arka bahçesi ve dekorasyonuyla hem gündüz hem de gece vakit geçirmek için ideal. Çok katlı olması ise mekana farklı bir hava katmış. Barbekü soslu köfte ekmeği ise tadılmaya değer.

Adres: Selanik2 Caddesi No: 70 Kızılay

 

Tapas

tapas

Latin müzikleri eşliğinde Akdeniz ve İspanyol yemekleri yemenin bir numaralı adresidir Tapas. Haftada en az bir kez Latin gecesi düzenleyen mekanın Sangriası meşhurdur. Hoş sohbet ve keyifli Tunalı akşamlarının vazgeçilmezlerindendir.

Adres: Tunalı Hilmi Cad. No:87

 

Havelka

127120-havelka-3-1

Masalarda dolaşan sevimli tombul kedisi ve güzel müzikleriyle bilinen bir mekandır. Keyifli atmosferi ve 7. Cadde manzarasıyla sevilmektedir.

Adres: Bahçelievler 7. Cad. No:45

 

Leave a Reply