Mor ve Ötesi Ankara’yı Salladı

Konserden Kareler

Mor ve Ötesi hayranlarıyla Jolly Joker sahnesinde

Türkiye’nin önde gelen alternatif rock gruplarından olan Mor ve Ötesi 19. senelerini doldurmadan önce Ankara gecelerine bir konserle daha imzalarını attı. Cumartesi gecesi Jolly Joker de hayranlarıyla bir araya gelen grup kesinlikle formunu geçen senelere rağmen kaybetmediklerini bir kez daha kanıtladı.

1995’in başında dört lise arkadaşının hayallerini gerçekleştirmek adına bir araya gelen grup Ankara’daki ilk konserini ODTÜ de verdi. En önemli performansını 2000 yılında üç albüm yayınladıktan sonra İstanbul da Placebo’nun ön grubu olarak gerçekleştirdi. En büyük başarısını dördüncü albümü Bir Derdim Var ile sağlayan grup geçen sene 7. stüdyo albümlerini çıkardı.

Harun Tekin ve Kerem Özyeğen

Harun Tekin ve Kerem Özyeğen

Konserden Notlar:

• Grubun performansı bir yana her biri ayrı ayrı kesinlikle mükemmeldi.

• Saatlerce izlemekten bıkılmayacak bir sahne şovu çıkardılar.

Kerem Özyeğen’in sahne performansı diğerlerine kıyasla daha da güzeldi denilebilir ilk şarkıdan sonuncuya kadar enerjisini hiç kaybetmedi.

• İlk yarıda daha çok yeni şarkılarını söyleyen grup ikinci yarıda ise çoğunlukla “Bir Derdim Var” isimli albümünden parçalar seslendirdiler.

• Seyircilerin alkışlarıyla tekrardan sahneye dönen grup iki şarkı daha seslendirdi ve kapanış şarkısı olarak Cambaz’ı seçti.

• Özellikle bir dinleyici grubunun Yalnız Şarkı’yı çalmaları için ısrar etmelerine rağmen, grup ilk video klip çektikleri şarkıyı söylemedi.

• En sakin şarkılarında dahi onları izlemek insanları coşturdu.

• Jolly Joker ağırladığı bir grupla daha Ankara’da bir konser için gidilebilecek en iyi yer olabileceğini kanıtladı.

• Harun Tekin’in son sözlerinden biri de şuydu: “Kızlı erkekli bu akşam bizi dinlemeye geldiğiniz için teşekkür ederiz.

Konserin Son Dakikaları

Konserin Son Dakikaları

Bitmeyen sahne enerjileri ve defalarca dinlenmelerine rağmen dinledikçe daha da güzel gelen şarkıları ile gerçekten Mor ve Ötesi, Türkiye’nin en iyi gruplarından biri olduğunu kanıtladı.

 

Bir önceki Jolly Joker Ankara konserlerinden son singleları Oyunbozan:

 

http://www.youtube.com/watch?v=nigE7uTuPKI

 

Leave a Reply