“Son Mektup” Çanakkale’de Yazılıyor!

Özhan Eren’in, Çanakkale Savaşı sırasında yazılan bir mektuptan yola çıkarak çekmeye başladığı ‘Son Mektup’ isimli film; büyük zaferin 100’üncü yıldönümünde seyirciyle buluşacak.

1418807789069

Çekimlerine 19 Mayıs’ta Çanakkale’de başlanmış olan film, Çanakkale Savaşı sırasında filizlenen bir aşkı beyaz perdeye taşıyacak. ‘120’ filmiyle adından söz ettiren yönetmen Özhan Eren, ikinci filmi ‘Son Mektup’un çekimleri için Kültür Bakanlığı’ndan aldığı 750 bin liralık destekle bir rekora imza attı. Filmin hava sahnelerinin çekimlerini özel bir teknik kullanarak gerçekleştiren yönetmen, 1915 yılında savaşta kullanılan Türk, Alman, İngiliz ve Fransızlara ait dört adet savaş uçağını üç yıllık bir çalışmanın sonucunda yeniden imal ettirdiğini söyledi. Filmin hava görüntülerini özel bir stüdyoda, yeni teknolojiler kullanarak çeken ünlü yönetmen, “Film için özel olarak hazırlattığımız donanımlı uçakların açık hava çekimlerini ise Çanakkale’de kurulan dev bir platoda gerçekleştireceğiz.” dedi. Uçaklar için; araştırmacı, mühendis, sanat yönetmeni ve ressamlardan oluşan bir ekip, üç yıl önceden çalışmaya başladı. Gerçeklerini aratmayan uçaklar; iki zamanlı motor taşıyor, pervaneleri çalışıyor. Uzmanlar, gerekli izinler alınırsa uçabilecek kapasitede olduklarını söylüyor.

Çanakkale Savaşı sırasında yazılan bir mektubun hikayesini konu alan ve Çanakkale’de tam 100 yıl sonra yeniden top seslerinin yükselmesine neden olan filmin başrollerini Tansel Öngel ve Nesrin Cavadzade paylaşıyor.

1914’te Avrupa’da 1. Dünya Harbi’nin başlamasından kısa bir süre sonra, Türkler de kendilerini harbin içerisinde bulurlar. Harpte Almanya ile beraber hareket eden Osmanlı İmparatorluğu, tarih sahnesinde son yıllarını yaşar. O günlerde gönüllü olarak Çanakkale’ye giden ve orada tanışan Pilot Yüzbaşı Salih Ekrem ile Nihal Hemşire, bir yandan vazifelerini yerine getirmek için koştururken, diğer yandan da Fuat isminde kimsesiz bir çocuğu korumak için birlikte mücadele etmeye başlarlar. İngilizlerin bir hava baskınında, Salih Yüzbaşı’nın ona yardımı sayesinde kurtarılan kimsesiz çocuk Fuat, Nihal hemşirenin kanatları altına sığınarak Salih Yüzbaşı ile Nihal’in daha da yakınlaşmasına vesile olur. Bu beraberlik kısa sürede “harp şartlarında dile getirilemeyen” büyük bir aşka dönüşür. 18 Mart’a kadar süren çatışmalarda Salih Ekrem Yüzbaşı, Nihal Hemşire, Nusrat Mayın Gemisi’nin Kaptanı Hakkı Yüzbaşı, Doktor Ragıp Yüzbaşı ve Erika Hemşire bir yandan bütün gayretleri ile vatan müdafaasına koşarken, diğer yandan da ayrılmaz dostluklar kurarlar…

EN YÜKSEK BÜTÇELİ FİLM

Çanakkale Valiliği’nin de desteklediği filmin montajı ise tamamlandı. Dört savaş uçağı ve topların dönemine uygun olarak imal edildiği filmin toplam süresi 123 dakika. Son Mektup, bugüne kadar yapılan Türk filmleri arasında bütçesi en yüksek film olma özelliği taşıyor. Filmin 18 Mart 2015 tarihinde vizyona gireceğini söyleyen Özhan Eren, filmin dünya çapında 100 ülkede gösterileceğini söyledi.

FİLMİN İLK FRAGMANI YAYINLANDI

Dev oyuncu kadrosunun yer aldığı filmin kısa fragmanında hem dramatik, hem romantik, hem de heyecanlı sahnelerden görüntüler yer alıyor.

 KAYNAKÇA:

http://www.sabah.com.tr/

Leave a Reply