Ankaralılar’ı birbirinden değişik etkinliklerle tanıştıran Cer Modern Sanatlar Merkezi, bu kez de “LinearMovement / Doğrusal Hareket” adlı kişisel sergiye ev sahipliği yapıyor. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu olan Can Ertaş’ın bu kişisel sergisi adeta geometri ile sanatın harmanlanmış hâli.

Can Ertaş

Sanatçı Ankara’daki bu ilk sergisinde endüstriyel malzemeleri minimalist bir tavırla yorumluyor. Geometrik şekillerin, plastik sanatlardaki karşılığını sorgulayan sanatçı, sanatın en büyük malzemesinin doğa olduğu sorgulamasının da altını çiziyor. Aslında bütün görsel sanatlarda işlenen tema değişse de, bütün sanat eserlerinin temeli öncelikle doğayı gözlemlemekle başlıyor.

Untitled 180120 Lake yapılmış MDF panelPlateforme Paris’te gerçekleştirdiği “Rank 1+1” projesiyle ve Kore’de gerçekleştirdiği  “Encounters: Turkish Contemporary Art in Korea” projesiyle sanatçının sadece Türkiye’de değil yurtdışında da çalışmalarıyla dikkat çektiğini söyleyebiliriz.

Endüstriyel üretimin hayatımıza bu denli dahil olduğunu düşünürsek, bunun yansımalarını sanatta da görmek şaşırtıcı değil. Eğer sizler de bu ilginç sergiyi görmek ve Can Ertaş’ın sanata olan bakış açısını yakından tanımak isterseniz 13 Şubat- 9 Mart 2014 tarihleri arasında CerModern, HUB Sanat Mekan’da sergiyi ziyaret edebilirsiniz.

CerModern ve etkinlikleri hakkında daha fazla bilgi için:

http://www.cermodern.org/

Can Ertaş’ı daha yakından takip etmek için:

http://www.ertascan.com/

https://twitter.com/ertascan

Leave a Reply