Fight Club 2'nin ilk sayısının kapağı

Fight Club 2’nin ilk sayısının kapağı

Fight Club gerek filmiyle gerek romanıyla önemli bir kültür ögesi haline geldi. Filmi de kitabı da binlerce insana yaşadıkları dünyayı ve hayatı sorgulattı. Romanının yayınlanmasından 19, filminin yayınlanmasından 16 sene sonra Fight Club efsanesinin devam edeceğini duymak bizleri oldukça sevindirdi. Fight Club’ın romanının yazarı olan Chuck Palahniuk’un yazarlığıyla efsane devam ediyor, hem de çizgi roman olarak.

Çizgi romanın ilk 5 sayısını okuma fırsatım oldu. Eserin gidişatı hakkında önemli bilgi vermeden konuyu şöyle özetleyebilirim: Fight Club’ta anlatılan olaylar üzerinden uzun bir süre geçmiş, anlatıcı iyileşmiş, Marla ile evlenmiş, bu evlilikten ise bir çocukları olmuş. Anlatıcı yine pek de önemli olmayan bir ofis içinde çalışıp anti-depresan kullanmaktadır, Marla ise eski alışkanlığını kaybetmeyip destek gruplarına gitmeye devam etmektedir ve hayatının monotonluğundan oldukça sıkılmıştır. Evliliklerinden olan çocukları ise kimyaya, özellikle patlayıcılara özel bir ilgi duymaktadır. Monoton hayatından sıkılan Marla, bir gün anlatıcının anti-depresanlarını plaseboyla değiştirmiştir. Anti-depresanlar tekrar kullanılmayınca ortaya Tyler Durden çıkmıştır. Tyler Durden’ın dünyaya yeniden gelişiyle macera tekrar başlar.

Fight Club 2’de hikaye yine Chuck Palahniuk kitaplarından alışkın olduğumuz çizgide ilerliyor. Hikayede yine aşırı karakterlere yer verilmiş, Marla ile birlikte üçüncü dünya ülkelerine ziyaretler gerçekleştiren progeria’lı (erken yaşlanma hastalığı) çocuklar bunlara örnek gösterilebilir. Ayrıca hikayede birkaç tane beklenmedik olay var; Chuck Palahniuk yine öngörülemez kurgu yaratma yeteneğini kullanmış. Bunlara ek olarak hikayede önemli bir mitolojist ve yazar olan Joseph Campbell’dan bahsedilmesi benim oldukça hoşuma gitti. Chuck Palahniuk’un da çizgi romanda bir karakter olarak görülmesi de oldukça hoş bir hamleydi. Öte yandan Fight Club 2, ilk hikayeye oldukça fazla benziyor ki bu okumayı güçleştiren bir neden. Aynı şeyleri tekrar tekrar okuyormuş gibi hissedebiliyor insan okumaya devam ettikçe.

Çizgi roman ilk olarak 27 Mayıs 2015’te yayınlanmış. Şu ana kadar 5 sayısı çıkan Fight Club 2’nin çizeri ise Cameron Stewart. Ülkemizde Dövüş Kulübü 2 adı altında çıkan çizgi roman serisini yazarın romanlarını basan yayınevi olan Ayrıntı Yayınları basmakta fakat Ayrıntı Yayınlarından sadece ilk dört sayı çıkmış.

Fight Club 2, birincisine oldukça benzeyen fakat bazı noktalarda aşırı derecede farklılaşan güzel bir devam hikayesi bence. Fight Club 2’nin çizgi roman olması hikayenin okumasını kolaylaştırmış ve kesinlikle Fight Club efsanesi edebi içeriğinden bir şey kaybetmemiş. Fight Club hayranlarına bu devam hikayesini kesinlikle önerebilirim.

Leave a Reply