Merhaba sevgili Güncel Sanat okurları! Bir tatilin daha sonuna geldik. Her zamanki gibi sayılı günler hızlı geçti ve yeni bir döneme daha başlamak üzereyiz. Bu dönemin sizler için “keşke”lerden çok, “iyi ki”lerle dolu olmasını temenni etmekteyim. Umuyorum ki tatil boyunca hem gezdiniz hem de dinlendiniz. Yoğun tempo içinde kaybolmadan kendinize biraz zaman ayırın ve güzel bir film seçerek okul hayatınızın zorlu geçen ilk haftasına motive olarak başlayın. Bu hafta komedi ve bilimkurgu türlerinde yapımlar vizyona girdi. Farklı türlere ait yapımları sizlerle paylaşacağım. Başka projeler ve etkinliklerle sizlerle olmak için Vizyonda Bu Hafta yazılarıma ara verdiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yine ses getiren yapımlar ve başarılı projelerle birlikte olmak dileklerimle, iyi seyirler!

Ölümlü Dünya (26 Ocak 2018 / IMDB: 8.2 / 107 dk)

Haftanın beklentileri artıran yapımı Ölümlü Dünya, oyunculuk kariyerlerinde komedi alanında başarılara imza atmış isimleriyle vizyonda yer alıyor. Afişinde altının da çizildiği gibi yılın komedi yapımı adaylarında biri olan film, fragmanıyla dikkatimi çekmişti. Klasik görünümünün altında çeşitli entrikaları çatısının altında barındıran sakin bir ailenin yufka yürekli babası rolüyle özdeşleşen Ahmet Mümtaz Taylan, filmin başarısı hakkında ilk sinyalleri veriyor. Taylan’a eşlik eden Alper Kul, İrem Sak, Sarp Apak gibi başarılı isimler filmi komedi alanında oyunculuklarıyla besliyorlar.

Haydarpaşa Garı’nda bir anadolu mutfağı restoranını işleten ve oldukça geniş olan Mermer Ailesi, yaşadıkları sıradan hayatın arkasında başka bir yaşam daha sürdürmektedir. Ailenin gerçek kimliğinin açığa çıkmasıyla başlarına gelecek olayların üstesinden nasıl geleceklerdir?

Labirent: Son İsyan (26 Ocak 2018 / IMDB: 7.1 / 142 dk) 

Haftanın bilim kurgu ve macera türündeki filmi Labirent: Son İsyan, genç oyuncu kadrosu ve distopya özellikleri taşıyan kurgusuyla öncülleri filmleri akıllara getiriyor. Macera alanında izlemesi oldukça keyifli olan bir kurgu çerçevesinde gelişen film, bilim kurgu severler için iyi bir alternatif olabilir. James Dashner‘ın kaleme aldığı Labirent serisi kitaplarının sinemaya uyarlanmış filmi Son İsyan, dizinin üçüncü kitabı. Aslında serinin mottosu ilk kitap olan Ölümcül Kaçış’ta belirtiliyor: “Hatırla. Hayatta kal. Koş.

Minho’yu kurtarmak için yola çıkan Thomas ve arkadaşları, organizasyonun peşine düşer. Bu uğurda aldıkları kararlar yalnızca arkadaşlarının değil, dünyanın kaderini de değiştirecektir.

 

                                                      Görüşmek üzere. 3 2 1 Sahne!

 

Kaynakça

www.beyazperde.com

www.imdb.com

Leave a Reply