Yepyeni  bir haftasonundan merhaba sevgili okurlar! Yoğun geçen haftalar ardından biraz soluklanabileceğiniz bir dönemde olduğunuzu tahmin ediyorum. Özellikle önümüzdeki haftanın en önemli tarihi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı! Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyada ilk olmak üzere ülkemizin çocuklarına armağan ettiği bu güzel bayram coşkuyla kutlanmalı ve Atatürk’ün bizler için önemi hiçbir zaman unutulmamalı. Bu bayramın sadece çocuklar için değil, içindeki çocuğu hiçbir zaman kaybetmemiş bizlerin de bayramı olduğunu düşündüğüm için şimdiden bu güzel gününüzü kutluyorum. Bu hafta vizyona giren yapımları sizlerle paylaşacağım. İyi seyirler!

Köpek Adası (20 Nisan 2017 / IMDB: 8.2 / 101 dk)

Fragmanıyla ilgimi oldukça çeken Köpek Adası, özellikle yönetmeni Wes Anderson‘ın benzersiz tarzıyla dikkat çekiyor. Yönetmenin daha önceki yapımı Budepeşte Oteli, kullanılan renk skalası, alışılmamış çekim teknikleri ve başarılı oyuncularıyla kendine özgü bir yapımdı. En iyi film müziği, yapım tasarımı, kostüm ile saç ve makyaj alanlarında Oscar sahibi olan Budapeşte Oteli başarısını kanıtlamış oldu.

Yönetmenin Köpek Adası filmi stop-motion tekniğiyle çekilmiş bir komedi filmi olma özelliği taşıyor. Stop motion, durağan üç boyutlu objeleri hareket edermiş gibi gösteren ve kuklalar ile oyun hamurundan yapılmış figürler kullanılan teknik. Bu teknikte kamerayı objeye karşı ayarlanır tek kare çekip sonra objeyi biraz hareket ettirip yeni bir kare çekilir ve bu işlem tekrarlanarak animasyon tamamlanır. 

Distopik özellikler taşıyan yakın gelecek Japonya’sında köpeklerden kaynaklı bir virüs insan sağlığını tehdit ettiği için köpekler toplanıp bir adaya bırakılırlar. Köpeği Spot’u aramak için bir maceraya atılan genç pilot bu yolculukta başka köpekler yardım alarak köpeğine ulaşabilecek midir?

Wichester: Gizemli Ev (20 Nisan 2018 / IMDB: 5.4 / 100 dk)

Biyografi ve korku türündeki yapım Winchester, birçok yapımda başarısıyla göz dolduran Helen Mirren ile yüksek bir beklenti yaratıyor. Filmde, Winchester denilince akıllara gelen tüfeklerinin servetine sahip olan Sarah Winchester‘ın hayatı konu alınıyor. Karmaşık odalar, çıkmaz koridorlar ve boş duvarlar gibi birçok yapıyı yaptırdığı büyük tadilat sonrası evine dahil eden Winchester’ın akıl sağlığı diğer insanlar tarafından pek de normal bulunmuyor.

Bu sıradışı kararların alınmasında doğaüstü güçlerin izi vardır. Evindeki intikamcı hayaletlerin amaçlarına ulaşmasını engellemek için bu yola başvuran ve evlat edindiği başarılı yeğeni Eric Price’ı hangi maceralar belki de tehlikeler beklemektedir?

 

                                   Haftaya görüşmek üzere. 3 2 1 Sahne!

 

Kaynaklar:

Wikipedia: Stop Motion

www.beyazperde.com

www.imdb.com

Leave a Reply