Güncel Sanat: Vizyonda Bu Hafta

Kasım ayının son haftasına hızlı bir giriş yapmadan önce yine haftasonu için sinema önerileyile sizlerleyim. Sınavların, ödevlerin ve projelerin son hızla devam ettiği bu haftalarda kendimize zaman ayırmamız ne kadar güç olsa da güncel haberlerden uzak kalmayalım. Dram, komedi ve animasyon gibi her izleyici kitlesine hitap edecek türler vizyona girdi. Haftasonunuzu değerlendirmek isterseniz bu hafta vizyona giren yapımları sizlerle paylaşacağım. İyi seyirler!

Mucize ( 24 Kasım 2017 / IMDB: 8.1 / 113 dk)

Geçen hafta fragmanını gördüğümde film ilgimi çekmişti. Fragmanda astronot başlığıyla okula gitmek üzere yola çıkan küçük çocuk, akıllarda birçok soru işaretinin oluşmasına neden oluyor. Başlığı çıkardığı andan itibaren çocuğun fiziksel özelliklerini diğer çocuklardan ayıran bir hastalığa sahip olduğunu ve bu yüzden yaşıtları tarafından dışlandığını anlıyoruz. Treacher Collins sendromu (TCS) başın ve yüzün ayırıcı özellikleriyle karakterize nadir bir genetik bozukluktur. Durumun bir parçası olarak beyin ve davranışsal anormallikler de ara sıra görülmüştür. Bazı kişiler tanı koyulamayacak kadar hafif etkilenebilirken bazıları ciddi, hayatı tehdit eden komplikasyonlar geliştirebilir. Hikaye Treacher Collins sendromuna sahip bir çocuğun hayat hikayesinden esinlenerek beyaz perdeye aktarılıyor. Başrol Jacob Tremblay’e Julia Roberts ve Owen Wilson gibi iki başarılı oyuncu eşlik ediyor. Umut verici bir hikayenin kararında dram dozajıyla harmanlandığını düşündüğüm film, benim için bu haftanın önemli yapımları arasında yer alıyor. Hikayenin ayrıntılarıyla ilgilenenler için yazımın sonuna bir video ekliyorum.

Eğitiminin ilk yıllarını evinde aldığı özel derslerle geçiren Auggie, okuldaki başına gelebilecek her türlü zorluğa karşı sağlam bir şekilde durabilecek midir? Ailesinin kalplerimizi ısıtan inancı ve sevgisi minik hayatının büyük üzüntülerini iyileştirecek gücü sağlayabilecek midir?

Ayı Paddington 2 ( 24 Kasım 2017 / IMDB: 8.3 / 103 dk)

Bu haftanın aile ve komedi filmi Ayı Paddington 2, eğlenceli yapımlar arasında yer alıyor. İlk olarak 1997 yılında Ayı Paddington’ın Maceraları çizgi filmiyle hayat bulan karakter, 2014 yılındaki filmiyle popülerite kazanmıştı. İlk filmde, teyzesi Lucy tarafından büyütülen genç ayı Paddington, teyzenin emekli ayılar için yapılan bir tesise yerleşmesiyle birlikte kendine yeni bir ev aramaya karar verir. Bunun üzerine Perulu genç ayı soluğu Londra’da bulur. Büyükşehire yabancı olan bu ayı ne yapacağını bilmemektedir. Şansına ona İngiliz Brown Ailesi kucak açar ve Paddington artık onların evinde yaşamaya başlar. Bir yandan yeni evine, ailesine, çevresine ve şehre alışmaya çalışırken bir yandan da Bay Gruber ile Dünya’nın çeşitli yerlerine giderek dünyayı tanımaya çalışır. Serinin devam filminde Paddington hem Brown ailesinin hem de yerel halkın popüler bir ismi haline gelmiştir. 100. yaş gününü kutlamak üzere olan teyzesi Lucy için mükemmel hediyeyi bulabilecek midir? Daha önemlisi, hediyeyi teyzesinin doğum gününe kadar hazırlayabilecek midir?

https://www.youtube.com/watch?v=Fp92uq1aJR0

 

                                           Haftaya görüşmek üzere. 3 2 1 Sahne!

 

Hikayenin ayrıntılarıyla ilgilenenler için:

 

Kaynakça

Vecteezy: Free Pop Corn Box and Movie Cinema Vectors

www.beyazperde.com

www.imdb.com

www.doktorun.net : Treacher Collins sendromu

Wikipedia: Ayı Paddington

Leave a Reply